Ordkrig mellan Dif och Bajen

avRobert Laul, David Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:

Roos publicerar tränarbyte i Hammarby: ”Billigt knep”

Foto: Douglas Roos i blåsväder.

Hammarby och Djurgården har råkat i luven på varandra.

Detta efter att Dif:s nye starke man Douglas Roos via sin nättidning nyheter24.se publicerat uppgifter om att Bajen ska byta tränare från Tony Gustavsson till Mats Gren.

– Ett billigt knep, säger ordförande Jan Friedman.

Douglas Roos sitter i Djurgårdens nya föreningsstyrelse samt är ordförande i riskkapitalbolaget DF AB. Han nämns även som framtida ordförande i föreningen. Vid sidan av sitt engagemang i Djurgården driver han den nystartade nättabloiden nyheter24.se. I går morse publicerades där uppgifter om att Tony Gustavsson lämnar från Hammarby och ersätts av Grasshoppers assisterande tränare Mats Gren.

”Tagna ur luften”

– Uppgifterna är fel, fel, fel. Vi har det största förtroendet för Tony Gustavsson. Vi har inte haft anledning att prata med Mats Gren eller någon annan om att bli ny tränare och det har vi inte heller gjort. Uppgifterna är fullständigt tagna ur luften, säger Jan Friedman.

Och tillägger:

– Men det kanske går så dåligt för Douglas så att han fick hitta på det här?

Menar du att detta är ett försök från en djurgårdare att skada Hammarby?

– I så fall är det ett billigt knep som inte gick hem. Vi klarar det också, säger Jan Friedman.

Sverige lockar

Douglas Roos menar att uppgifterna bygger på två av varandra oberoende källor och att publiceringen inte handlade om att störa Hammarby.

– Jag är djurgårdare men hoppas att det går bra för alla Stockholmslag, säger Douglas Roos och tillägger med vad som låter som en skopa ironi:

– Jag vill skicka all min kärlek till Hammarby och Jan Friedman och önskar de all lycka i årets allsvenska.

Tony Gustavsson:

– Det blir väl så här på en nyhetssajt där reportrarna får betalt för antalet klick, trovärdigheten är väl inte det som ligger högst på agendan. Det jag kan säga är att jag känner ett oerhört förtroende från styrelsen.

Mats Gren, vars kontrakt med Grasshoppers går ut till sommaren, dementerar kontakter med Hammarby, men medger att ett tränarjobb i Sverige lockar.

Publicerad: