Här lämnar Zlatan sjukhuset

FOTBOLL

Operationen lyckad: ”Han mår bra, men handen är väldigt öm”

1 av 3 | Foto: Sportbladet fanns på plats när en avslappnad Zlatan Ibrahimovic på tisdagkvällen lämnade sjukhuset i Barcelona efter att själv ha begärt att få bli utskriven.

BARCELONA. Här lämnar Zlatan Ibrahimovic Hospital de Barcelona efter sin handoperation.

Den svenska superstjärnan bad själv om att bli utskriven vid åttatiden på tisdagskvällen.

– Han mår bra men handen är väldigt öm, säger en källa med god insyn i Barça till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic inledde tisdagen med att hälsa på sina nya lagkamrater på FC Barcelonas träningsanläggning före träningsstarten klockan nio på morgonen. Svensken hade sitt första personliga samtal med nye tränaren Pep Guardiola och sågs sen småsnacka med Eric Abidal och Maxwell, den sistnämnde är en av Zlatans närmaste vänner från tiden i Ajax och Inter.

Stabiliserade frakturen

Sen var det dags för svenskens handoperation för att rätta till den fraktur han ådrog sig i Inters träningsmatch mot Chelsea för en vecka sedan. Zlatan anlände till Hospital de Barcelona vid elvatiden på förmiddagen och genomgick ingreppet vid lunchtid. I operationssalen fanns Barcelonas chefsläkare Ricard Pruna och ortopediske kirurgen Xavier Mir, som satte två skruvar i svenskens vänsterhand för att stabilisera frakturen.

– Operationen gick bra, utan några komplikationer, sa en av Barcelonas presstalesmän till Sportbladet vid tretiden i går.

Vid samma tillfälle meddelade klubben att Zlatan eventuellt skulle bli tvungen att ligga över på sjukhuset över natten. Men vid sextiden fick svensken nog och meddelade sjukhuspersonalen att han ville skriva ut sig själv.

– Han mår bra, men handen är väldigt öm. Läkarna ville ha honom inne ett par timmar för observation men sen fick han välja om han ville stanna på sjukhuset över natten eller åka tillbaka till hotellet och sova. Han sa att han ville åka hem klockan åtta, säger en källa med god insyn i Barcelona till Sportbladet.

Smet ut genom garaget

Vid 20 minuter i åtta anlände Zlatans agent Mino Raiola till Hospital de Barcelona i en grå Audi Q7, samma bil som svensken körts runt i under hela vistelsen i den katalanska huvudstaden. Raiola körde omedelbart ner i det bevakade parkeringsgaraget för att Zlatan skulle slippa möta allmänheten när han lämnade sjukhuset.

Klockan 20.20 åkte de därifrån, med Mino Raiola bakom ratten och Zlatan Ibrahimovic i det främre passagerarsätet.

Svensken var visserligen medtagen efter ett par hektiska dagar men såg ut att må alldeles utmärkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga