AIK Fotboll

”Jag är bättre nu”

Av: 

David Tanentsapf

FOTBOLL

Tillbaka i spel – nu lovar Dulee mer aggressivitet

Foto: Comeback Dulee Johnson spelade 20 minuter för AIK i matchen mot IFK Norrköping. FOTO: GUSTAV MÅRTENSSON

HALLSTAVIK. Här gör Dulee Johnson comeback i AIK-tröjan.

För Sportbladet berättar klubbens nygamle mittfältsstjärna om känslorna kring sin återkomst till allsvenskan och den friande rattfylleridomen.

– Jag, som tror på Gud, tror att sanningen alltid kommer fram till slut och det gjorde den också, säger han.

Dulee Johnson gjorde 20 hyfsade minuter för AIK i 1–1-matchen mot IFK Norrköping, bottenlag i Superettan.

Men det är en parentes i sammanhanget, AIK har fått tillbaka en av sina största stjärnor efter den ettåriga exilen i israeliska Maccabi Tel Aviv och allsvenskan en av sina största profiler.

– Det känns jättebra, det känns som att komma hem. Det stöd som jag har fått från alla i klubben och fansen, jag älskar allihop. När jag var i Israel var det här någonting som jag saknade.

Familjens bästa

Varför flyttar du hem efter bara ett år?

– Att spela i Europa ger mig en större chans att få den framtid som jag vill ha. Det var det, inget märkvärdigt. Mycket handlar om familjen, det är ju inte bara jag som bestämmer. För familjen var AIK det bästa, det är inget snack om saken. Jag har bott i Sverige så pass länge, mina barn är födda här.

Strax innan Dulee Johnson värvades tillbaka till AIK fick han ett oerhört skönt besked. Den rattfylleridom han åkte på i tingsätten i slutet på förra året revs upp i hovrätten, som valde att tro på Dulees version av händelseförloppet.

– Ja, tack Gud för det. Och tack också till min advokat Conny Cedermark som hjälpt mig väldigt mycket, vi kommer att fortsätta jobba tillsammans i framtiden.

Mer aggressivt spel

Du hävdade från dag ett att du skulle få rättvisa...

– Jag, som tror på Gud, tror att sanningen alltid kommer fram till slut och det gjorde den också. Jag är jätteglad och den glädjen ska jag försöka ta med mig till AIK.

Vad är det för skillnad på den Dulee Johnson som lämnade AIK 2008 och i dag?

– Jag är en bättre spelare nu än när jag lämnade AIK. Det handlar nog mest om aggressiviteten, det är någonting jag har jobbat mycket på och det passar min spelstil.

– AIK spelar också mer aggressivt nu och det är ett måste i dagens fotboll. Titta på Barcelona eller vilket lag som helst av de stora lagen i Europa, de pressar högt och spelar aggressivt och det måste vi göra i AIK också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll