Luciano Moggi: ”Inter begår självmord”

FOTBOLL

Förre Juve-bossen totalsågar Inters agerande i Zlatan-affären

Foto: Bilderna på Juventus förre direktör Luciano Moggi och Zlatan Ibrahimovic (då i Inter) väckte upprörda känslor. Moggi fälldes i den uppmärksammade mutskandalen i Italien.

Bilderna på Zlatan Ibrahimovic och Luciano Moggi skapade intensiv debatt i fotbollsvärlden. Nu totalsågar den förre Juventus-direktören, som fälldes i den italienska mutskandalen, Inters agerande i Zlatan-affären.

– Inter har begått självmord, säger Moggi enligt ilsussidiario.net.

Zlatan vs Luciano Moggi har varit en följetong under svenskens hela karriär. Moggi plockade till exempel Zlatan från Ajax till Juventus. Och nu lägger Juventus förre skandalomsusade direktör sig i Zlatans övergång från Inter till Barcelona.

– Inter har sålt sin ledare, de har begått självmord. Eto'o är en stor spelare, men är bara bra när laget går bra. Ibrahimovic kan göra skillnad även när ett lag spelar dåligt, säger Moggi enligt ilsussidiario.net.

Moggis straff: avstängd i fem år

För två år sedan fick Luciano Moggi sitt straff för inblandningen i den italienska mutskandalen Calciopoli. Han stängdes av från all italiensk fotboll i fem år. Men det hindrar alltså inte Moggi från att hävda att Inter säljer ligaguld och framskjutna Champions League-placeringar i samma stund som de släpper Zlatan Ibrahimovic. När Zlatan poserade på bild tillsammans med Moggi i den italienska tidningen Libero skapade det naturligtvis upprörda känslor. Zlatan hyllade Moggi, som vid tillfället precis fått sparken av Juventus, i intervjun men hävdade senare att hans citat feltolkades.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A