Lagkamraterna brister ut i skratt efter frågan om John Guidetti

avMalin Wahlberg, David Jesperson

FOTBOLL

Celta Vigos Pablo Hernández och Alavés Guillermo Maripán ser fram emot mötet med Sverige – men allra mest med John Guidetti.

När Sportbladet frågar om relationen med svensken brister chilenarna ut i skratt.

– Han är lite galen, säger Hernández.

Sverige möter Chile i första träningsmatchen inför VM på lördag på Friends Arena. 

För John Guidetti blir det även ett möte med två välkända ansiktet. Anfallaren spelar tillsammans med Guillermo Maripán i Alavés och även tidigare lagkamraten från Celta Vigo Pablo Hernández finns med i Chiles trupp. 

När Sportbladet träffar duon inför matchen och frågar om relationen med Guidetti brister de båda ut i skratt. 

– Han är lite galen. Jag hade honom som lagkamrat. Det är en stor spelare. En person som anpassar sig väldigt snabbt till en grupp. En väldigt glad person. Han sprider mycket glädje i omklädningsrummet och det är alltid väldigt viktigt i ett lag. Dessutom har han väldigt fina kvaliteter på planen, säger Hernández.

”Hoppas att jag får möta honom”

Även nuvarande lagkamraten Maripán hyllar Guidetti. 
– Som Pedro sa, han är en väldigt bra person och en väldigt bra spelare. Jag har haft möjligheten att få spela med honom och se hans styrkor. Han spelar bra och har en bra blick över hela den offensiva planhalvan. Jag hoppas att jag får möta honom och att det blir en bra duell och en bra match, säger han.
Chile, som missade VM, är utan målvakten Claudio Bravo som avstått efter en dispyt med förbundet. 

”Jag sa till Reynaldo Ruedo (nye förbundskaptenen) att jag gärna ville vara en del av den nya processen. Det var bara en sak som oroade mig: min förberedelse och mitt arbete. Det är saker som förbundet vet om. Sedan dess har jag inte fått ett samtal från förbundet där presidenten A Salah har visat att han vill lösa problemet. Därför planerade jag in en resa med min familj. Jag är väldigt ledsen att jag blev kallad till samlingen mot min vilja. Efter alla de har åren förtjänar jag lite respekt. Jag hoppas att ni förstår mitt beslut. Kram”, skrev Bravo på Twitter tidigare i veckan.

”Sverige är ett väldigt bra lag”

Maripán och Hernández fick många frågor om Bravos frånvaro på tisdagens presskonferens. 

– Claudio är givetvis en viktig del. Men det är två vänskapsmatcher. Som spelare tycker jag att Claudio och ledarna får prata om det och sedan hitta en lösning. Claudio har sina anledningar till att han inte är här och det är hans beslut, säger Hernández.

Hernández ser dock fram emot mötet med Sverige på lördag.

– Jag känner egentligen inte till någon mer förutom John. Men vi såg alla hur de spelade mot Italien. Det finns mycket kvalitet i det laget. Det är inte enkelt att hålla Italien utanför VM. Vi har respekt för dem. De är bra spelare, ett bra lag. De ska till VM, men vi hoppas ge dem bra motstånd, säger han.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
Foto: Robin Lorentz-Allard
ARTIKELN HANDLAR OM