Nya Zlatan-beskedet som ger PSG hopp

Uppges flyga med till London: ”Ser bättre ut än befarat”

Zlatan Ibrahimovic kan vara tillbaka tidigare i spel än beräknat.

I dag flyger han med laget till London.

Enligt nya uppgifter finns goda chanser att han kan spela minst en semifinal, om PSG går vidare.

Zlatan Ibrahimovic på läktaren häromdagen när PSG spelade.
Zlatan Ibrahimovic på läktaren häromdagen när PSG spelade.

I dag landar PSG i London för att ladda upp inför tisdagens stormöte med Chelsea.

Zlatan ska enligt uppgift, trots sin skada, följa med till den brittiska huvudstaden som moraliskt stöd i den avgörande kvartsfinalen.

– Vi ska spela för Zlatan, vi ska ta oss till semifinal, sa Maxwell till Sportbladet direkt efter Ibras skada.

Mycket tydde först dock på att Zlatan skulle missa båda semifinalerna, om PSG klarar av att förvalta segern med 3-1 på hemmaplan mot Chelsea, och gå vidare.

Men enligt uppgifter från Paris och München är läget med ”Ibra” bättre än väntat. Han flögs med privatplan redan i torsdags, dagen efter match, till München.

”Bättre ut än befarat”

Där undersöktes han av specialisten Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart. Den tyske ortopeden och homeopaten, har stor erfarenhet av den här typen av skador inte minst i arbetet som klubbläkare i Bayern München. Han ses som en av världens skickligaste.

– Enligt Müller-Wohlfahrt ser det bättre ut än befarat med Ibrahimovic. Skadan är mindre allvarlig än den Cavani fick, Zlatan blir borta kortare tid, säger en källa i Paris till Sportbladet.

Den tyske läkaren, som behandlat stjärnor som Ronaldo men även sprinterstjärnan Usain Bolt, uppges ha sagt att det ser bättre ut än väntat. Zlatans extremt goda fysik bidrar också till en snabb återhämtning.

”Vill han åka till Sverige så gör han det”

PSG:s medicinskt huvudansvarige, Eric Rolland, också läkare på stora sjukhuset la Pitié Salpêtrière i Paris, där PSG:s spelare undersöks och behandlas, uppges vara hoppfull även han.

Uppgifterna om var Zlatan ska rehabträna går isär, alltifrån Sverige till Qatar.

– Ibra är Ibra. Om han vaknar på morgonen och vill åka till Sverige och köra rehab där så gör han det. PSG kommer inte att stoppa honom, säger en kontakt i Paris.

Men först väntar alltså London för PSG och dess stjärna, även om han tvingas se kvartsfinalen från Stamford Bridges VIP-läktare.

Här skadas Ibrahimovic - se tv-bilderna

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN