Blev Bajens hjälte - på tilläggstid

Skadad i vilda firandet: Jag fick en reklamskylt över benet

SÖDERTÄLJE. Fredrik Torsteinbö blev Hammarby-hjälte när han nickade in segermålet på övertid mot Assyriska.

Firandet gick så vilt till att matchvinnaren skadade sig i tumultet.

– Jag fick en reklamskylt över benet, säger norrmannen.

92 minuter var mållösa, men i den 93:e så exploderade det.

Fredrik Torsteinbö tajmade ett inlägg från Michael Timisela perfekt och nickade in matchens enda mål till bortasuppotrarnas stora jubel.

22-åringen sprang fram till Hammarbys klack vid långsidan och glädjen visste inga gränser. Vissa supportrar tryckte sig mot reklamskyltarna som gav vika på sina håll.

– Det var lite för mycket. Jag gick en skylt över benet när vi firade. De får hålla sig uppe på läktaren, säger Torsteinbö.

Hyllar Bajenfansen

Någon fara med skadan ska det dock inte vara. Och Torsteinbö passar även på att hylla fansen.

– Väldigt bra support. Det går inte att jämför med där jag kom ifrån (Sandnes Ulf). Där hade vi 3500 personer på hemmamatcherna i Tippeligan. Här var det väl fler på bortaplan.

Torsteinbös landsman Jan Gunnar Solli, 32, var också lyrisk över inramningen. Trots en lång karriär har han aldrig upplevt något liknande.

– Jag har spelat för Rosenborg inför väldigt engagerade fans, men det som händer när vi gör mål: trycket, glädjen, engagemanget som sprider sig – det var fantastiskt att se. Samtidigt är jag glad att ingen blev skadad.

Jo, Fredrik blev skadad.

– Han ska vi få frisk igen. Han är en norrman så han tål en liten smäll, haha.

Nära kvittera

– Att vi tar tre poäng i sådan här match som står är väger är viktigt. Vi har redan sålt 18 000 biljetter till hemmamatchen och jag har sett bilder på marschen och det ser helt fantastiskt ut. Då är det fint att vi kan ge dem en sådan fin start.

Den perfekta starten kunde dock ha förstörs i allra sista stund. Assyriskas inhoppare Kyle Konwea fick ett jätteläge i den 94:e minuten men nickade just utanför.

– En stor chans. Det var härligt att se nicken gå utanför, säger Torsteinbö.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN