Gattuso misstänkt för läggmatcher

FOTBOLL

Stor razzia i Milanprofilens hem

Foto: Gennaro Gattuso.

Gennaro Gattuso är misstänkt för att ha varit inblandad i läggmatcher under 2010 och 2011.

Under natten till tisdag gjordes en stor polisrazzia i den förre Milanspelarens hus – liksom hos den förre Laziospelaren Christian Brocchi.

– Jag är förbannad och ledsen, säger Gattuso till Sport Mediaset enligt Football Italia.

Foto: Åklagaren Roberto Di Martino.

Natten till tisdag gjorde italiensk polis en stor husrannsakan i Gennaro Gattusos hus.

Enligt nyhetsbyrån AP är den förre Milanspelaren misstänkt för att vara inblandad i läggmatcher under 2010 och 2011, tillsammans med den förre Laziospelaren Christian Brocchi som även han fick sitt hem genomsökt.

Totalt gjordes femton razzior i norra Italien i natt – samtliga inblandade är misstänkta för inblandning i olaglig vadhållning och läggmatcher, skriver La Gazzetta dello Sport.

Avslöjade med telefonavlyssning

Razziorna är en del av en större utredning av en italiensk spelskandal som pågått i tre år.

– Gattuso och Brocchi blev sammankopplade med fallet med hjälp av telefonavlyssning, säger Roberto Di Martino, ansvarig åklagare.

De före detta spelarna står enligt uppgifterna åtalade för kriminell konspiration och idrottsbedrägeri, men Di Martino vill inte gå in på de exakta åtalspunkterna.

– Jag är förbannad och ledsen. Men jag är inte orolig – jag kommer att rentvå mitt namn från allt det här. Jag vill inte att det här svartnar ner min karriär, jag har aldrig spelat på något under hela mitt liv, säger Gattuso till Sport Mediaset enligt Football Italia.

Fyra personer gripna

Polisen bekräftar att fyra personer greps i samband med nattens razzior. De gripna uppges vara mellanhänder i organisationen. Totalt har utredningen genererat i över 50 gripanden i Italien sedan 2011 och läggmatcherna som avses gäller både matcher i Serie A och i andra italienska ligor.

Gennaro Gattuso spelade 13 år i Milan och hann genom åren vinna både Champions League, Serie A-titlar och han var även med när det italienska landslaget tog VM-guld år 2006. I september sparkades han som tränare för Palermo. Christian Brocchi har även han spelat i Milan, men spelade i Lazio under tiden som anklagelserna avser. I dag är han tränare i Milans ungdomslag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan