”Suarez beter sig som att han blivit skjuten”

FOTBOLL

Experterna går emot: Liverpool borde haft straff

1 av 2

Viasats experter anser att Liverpool borde haft två straffar mot Chelsea.

José Mourinho är av en annan åsikt.

– Suarez beter sig som att han har blivit skjuten bakifrån, säger portugisen i Viasats sändning.

Chelsea vann med 2-1 mot Liverpool på Stamford Bridge. I Viasats studio handlade eftersnacket mest om att Liverpool borde ha fått två straffar i matchen.

Efter en dryg timme av matchen gick Luis Suarez omkull i straffområdet efter en närkamp med John Terry.

– Jag tycker att det är straff, trots att Terry tar bollen. Man ser att Suarez täcker undan för att man inte ska kunna nå bollen utan att mosa ned honom i den situationen, säger experten Pontus Kåmark.

Den andra situationen kom med tio minuter kvar av matchen.

”Klumpigt av Eto'o”

César Azpilicueta hade kontroll på bollen och var på väg ut ur eget straffområde med Luis Suarez i hälarna. Samuel Eto'o klev in framför Suarez, som föll i straffområdet.

– Jag tycker också att det är straff. Situationen är överspelad och det är helt tydligt att Eto'o i det här läget sätter ut benet för att förhindra löpningen, säger Magnus Pehrsson.

Pontus Kåmark:

– Den här är så tydlig. Det är klumpigt av Eto'o.

”Skjuten bakifrån”

Men Chelsea-managern José Mourinho tycker inte att Liverpool skulle haft straff. Portugisen anser att Suarez filmade vid situationen med Eto'o.

– Det ska vara gult kort för Suarez. Jag hatar spelare som försöker överdriva situationer. Jag har full respekt för Suarez, han kämpar mycket för att vinna matcher, han är en fantastisk spelare. Men han överdriver för mycket i situationer, säger Mourinho.

– Han har förlorat bollen mot Azpilicueta och sedan kommer Eto'o där och bara sätter fram kroppen, och Suarez beter sig som att han har blivit skjuten bakifrån. Det är ett gult kort på Suarez enligt mig.

ARTIKELN HANDLAR OM