”Suarez kan bli den störste genom tiderna”

FOTBOLL

Gerrard lyrisk efter 19 mål på 12 matcher

Första serieledningen sedan 2008.

Luis Suarez, 26, är en starkt bidragande orsak till Liverpools succé.

– Han kan bli den störste Liverpool-spelaren genom alla tider, säger Liverpool-kaptenen Steven Gerrard till Sky Sports.

Luis Suarez var avstängd i början av säsongen på grund av bitattacken mot Branislav Ivanovic, Chelsea, förra säsongen.

Men Liverpool gick ändå bra i höstas, mycket tack vare Daniel Sturridge som nu dras med skador.

Sedan Suarez kom tillbaka har det mesta dock handlat om honom. Han är en starkt bidragande faktor till att Liverpool leder Premier League för första gången sedan säsongen 2008.

– Vi är titelutmanare så länge vi är kvar däruppe om tio matcher. Jag vill inte bygga upp några förväntningar bara för att vi har startat säsongen bra. Vi håller oss till målen vi satte upp före säsongen, vi ska tillhöra topp fyra och försöka vinna en titel, säger Gerrard till Sky Sports.

19 mål på 12 matcher

Suarez har varit fullständigt strålande och stått för 19 mål på 12 matcher. Ett makalöst målsnitt - bättre än bland annat Leo Messis från 2011/12.

– Jag vet inte vilka planer Luis har. Just nu är han världens bästa fotbollsspelare. Vi njuter av att ha honom här och det ser ut som att han vill vara här också, säger Gerrard.

– Om han blir kvar här hela karriären kan han bli den störste Liverpool-spelaren genom tiderna. Det kan bli så att han bara stannar två-tre år, men han kan bli en legendar i vilket fall. Han ger tillbaka kaptensbindeln till mig. Men han sände en tydlig signal om att han är en värdig arvtagare den dagen jag ger mig. Jag kan inte vara kapten för alltid.

Läs Erik Nivas dokument: ”Luis Suarez spelar för kärleken”

ARTIKELN HANDLAR OM