Svaret på mysteriet kring Nicolas Anelka

Anfallaren sparkas från klubben: "En otrolig historia"

Atletico Mineiro har brutit kontraktet med Nicolas Anelka. 

Samtidigt meddelar spelaren att han aldrig varit klar för klubben.

"Jag accepterade aldrig något erbjudande", säger Anelka.

Följetongen kring anfallaren Nicolas Anelka, 35, och Atletico Mineiro tog en ny vändning under onsdagen. Efter en rad oklarheter och uppgifter har nu fransmannen publicerat en video där han tydligt deklarerar att han inte ska ha haft något med den brasilianska klubben att göra.

"I dag är det tisdag (förra veckan). Jag är förmodligen väntad i Brasilien eftersom jag ska ha.. nått en överenskommelse med en brasiliansk klubb", säger han och fortsätter:

"Jag ska också ha skrivit på för den här klubben. Men jag vet inte – det är en otrolig historia som hänt mig. Hur som helst, jag vet ingenting om detta."

"Aldrig pratat med någon"

Spelarens förra klubb, West Bromwich, bröt kontraktet med Anelka i svallvågorna efter den anti-semitiska gest som han firade ett mål med, något som kostade 35-åringen fem matchers avstängning. Det dröjde inte speciellt länge innan presidenten i brasilianska storklubben Atletico Mineiro, Alexandre Kalil, meddelade att Anelka var klar för klubben på sin Twitter.

Anelka medger att han fått ett erbjudande av Atletico Minero via sin agen – men han ska aldrig ha tackat ja till budet.

"Så, till att börja med, jag har aldrig pratat med denna president. Jag har aldrig pratat med någon från klubben", säger en märkbart förvånad Anelka.

Atletico: "Därför bryter vi"

""För mig är detta en extraordinär historia. Jag har tillbringat 20 år i fotboll och jag har sett det. Jag har aldrig upplevt det."

Atletico Mineiro meddelar samtidigt att klubben har brutit sitt avtal med 35-åringen efter att spelaren inte dykt upp i Brasilien.

– Han hade en skyldighet att informera oss om detta, men vi hörde om detta först nu. Jag pratade med vår president (Alexandre Kalil, som bekräftade värvningen), och vi kom överens om att Atleticos storhet är mycket större än en enskild spelare och därför bryter vi, säger sportchefen Eudardo Maluf till goal.com.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.