Allsvensk spelare VM-aktuell

FOTBOLL

William Atashkadeh kan få chansen i Iran: "Vet vad jag går för"

Foto: William Atashkadeh, här jublande glad efter 2-2-målet mot AIK 2012, kan få representera Iran.

Iran kvalificerade sig för Fotbolls-VM i Brasilien 2014.

William Atashkadeh, 21, har en möjlighet att få representera landet i mästerskapet.

– Jag vet vad jag går för, säger han.

William Atashkadeh fick fjolårssäsongen förstörd av skador och spelade knappt alls i Örebro SK. Närke-klubben slutade tvåa i Superettan-tabellen och tog klivet upp i Allsvenskan.

Forwarden, född och uppvuxen i Göteborg med persiskt påbrå, hoppas nu bli kvitt problemen och hitta formen igen. Lyckas han med det finns chansen till VM-spel med Iran.

– Jag kommer att göra allt för att se hur långt jag kan komma. Det kan gå snabbt. Inget är omöjligt, säger han till fotbollskanalen.se.

Träffat förbundskaptenen

William Atashkadeh imponerade i Örebro under våren 2012 och det var då som det iranska landslaget fick upp ögonen för honom.

Förbundskaptenen Carlos Queiroz, en gång assisterande tränare till Sir Alex Ferguson, besökte honom i samband med matchen mot Åtvidaberg – anfallaren blev tvåmålsskytt.

– Carlos kollade på mig och hörde av sig flera gånger. Vi snackade efter matchen. Då sa jag att jag ville vänta eftersom jag ville komma med i Sveriges U21-landslag. I december frågade han igen och då sa jag visst och åkte med i mars. Det kändes bra och jag vet vad jag går för.

Tuff grupp

Iran har tre tuffa motståndare att mäta sina krafter med i VM-gruppspelet. Argentina, Bosnien-Hercegovina och Nigeria väntar.

– Det är inga lätta lag och det är väldigt bra spelare, säger Atashkadeh.

En annan VM-aktuell spelare i Allsvenskan är Celso Borges, AIK, som representerar Costa Rica.

ARTIKELN HANDLAR OM