Tusentals fans stöttar Elfsborg i Falkenberg

”Vi hade lätt fyllt fler bussar”

Elfsborg kan räkna med stort publikstöd borta mot Falkenberg.

Flera tusen fans stöttar laget i eftermiddag.

– Vi hade lätt fyllt fler bussar om det bara fanns biljetter, säger Glenn Hovik Gustavsson i Guliganerna till bt.se.

Henrik Larsson mot Klas Ingesson på tränarbänken. Falkenberg mot Elfsborg på planen.

Då får boråsarna stort stöd från sina fans.

Flera tusen Elfsborgsfans väntas göra resan till Falkenbergs IP och stödja sitt lag i bortamötet.

Elfsborg har chans att gå upp på andra plats i tabellen vid seger i eftermiddag.

– Som det ser ut nu blir det minst 3 000 elfsborgare på plats och med tanke på att arenan tar 5 500 så kommer vi vara i majoritet. Det blir mycket gulsvart och vi har uppmanat alla att ha gula kläder, säger Guliganernas Glenn Hovik Gustavsson till bt.se.

14 bussar

Avståndet från Borås till Falkenberg är knappt tolv mil. Enligt Guliganerna sätter klubben rekord i hur många fans man någonsin haft med sig till en bortamatch. Många supportrar åker privat i bil, men bortafansen har även klart med 14 bussar. En av bussarna är en renodlad ”tjejbuss” med enbart kvinnliga resenärer.

– Det är första gången någonsin för Elfsborg. Syftet med vår grupp är att få fler tjejer till arenorna, så det är helt fantastiskt att vi lyckats fylla en hel buss. Vi hoppas de lär känna varandra och vill komma tillbaka till matcherna, säger Zarah Lorentzson i Guliganerna.

Dansken Mikkel Beckmann byttes ut med en kraftigt stukad fot i premiären mot Åtvidaberg och är ännu inte tillbaka i spel.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN