”Cristiano har alltid gjort mål, men har han gjort viktiga mål?”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Barça-stjärnan dömer ut Ronaldos hattrick mot Sverige

En frustrerad Dani Alves ger Cristiano Ronaldo och Sverige (!) en känga.

Brassen menar att Real Madrid–stjärnan aldrig gör viktiga mål.

– Med all respekt för Sverige, men det är mål i playoff, säger Alves till Mundo Deportivo.

Den 13:e januari delas priset till världens bäste fotbollsspelare, Ballon d'Or, och Cristiano Ronaldo är efter en urstark höst favorit att plocka hem fotbollens mest prestigefulla pris.

Det faller inte särskilt väl ut hos Barcelonas ytterback Dani Alves. I en intervju med Mundo Deportivo får den brasilianske landslagsmannen ta ut sin topp tre:

Lionel Messi, Franck Ribery och Neymar.

– Allt är väldigt tröttsamt. Jag tycker att den bäste spelaren är den som gör mycket mål och hjälper sitt lag till titlar (Messi). Man kan inte ge priset till någon som inte vunnit något (Ronaldo) och inte gjort något viktigt mål, säger en frustrerad Alves.

”Ingen merit genom playoff”

Och det är inte bara Real Madrids superstjärna som får sig en känga av Barcelona-backen. Även det svenska landslaget lindas in i en smocka mot portugisen. Ronaldo gjorde som bekant samtliga Portugals fyra mål mot Sverige i playoff-matcherna mot Sverige. 

– Cristiano har alltid gjort mål, men har han gjort viktiga mål? Med all respekt för Sverige, men det är mål i playoff. För mig är det en merit att ta sig direkt till VM, inte genom playoff, säger Alves.

Ronaldo tar alltså inte en ens en topp tre-placering på Alves lista. I stället får han motivera varför lagkamraten Neymar tar plats.

– Han har gett fotbollsvärlden en respekt för Brasilien igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga