Wayne Roo..NEJ

FOTBOLL

Frustrerad Utskällning Utbytt

Wayne Rooney gjorde comeback. Frustrerad fick han se Cristiano Ronaldo stjäla showen med två drömmål när Manchester United vann med 2–0 mot Fulham.

– Han är mer mogen nu och en fantastiskt spelare, säger Unitedbossen Alex Ferguson om portugisen.

Dagens snackis i fotbollsstaden Manchester: Wayne Rooneys comeback. Så här gick det: Rooney missade ett friläge, blev frustrerad, skällde ut domaren och blev utbytt av tränaren Sir Alex Ferguson efter 72 minuter.

I stället fick de 75 055 åskådarna på Old Trafford njuta av två klassmål från Cristiano Ronaldo. Efter tio minuter överlistade han Fulhams målvakt Antti Niemi med ett mäktigt volleyskott.

I 58:e minuten fastställde Ronaldo slutresultatet till 2–0 med en kraftfull nick. Wayne Rooney, som missat de tre senaste ligamatcherna och två EM-kvalmatcher på grund av skada, fick se portugisen överglänsa alla.

”Löjligt domslut”

Så här sade Ronaldo till Uniteds hemsida efter matchen:

– Jag är en ytter, inte en anfallare. Men min mentalitet är att alltid försöka hjälpa laget, oavsett om det är att spela fram till ett mål eller att göra ett själv.

Efter 79 minuter varnades Ronaldo av domaren Rob Styles för filmning. Då blev Alex Ferguson rosenrasande.

– Varför skulle Ronaldo lägga sig? Han kom i full fart, var förbi målvakten och på väg mot ett hattrick ... det var ett löjligt domslut, säger han.

United är tillbaka på andra plats i Premier League. Tre poäng bakom Arsenal och med en match mindre spelad.

ARTIKELN HANDLAR OM