Genombrottet

FOTBOLL

Nannskog högaktuell för fortsatt landslagsspel

mål i huvudet Daniel Nannskog är nöjd med sitt spel, men saknar målen. ”Jag längtar verkligen efter ett mål”, säger han.

QUITO

Daniel Nannskog har fått sitt landsgenombrott under Sydamerika-turnén.

Plötsligt är han högaktuell för den fjärde forwardsplatsen i EM-kvaltruppen.

– Men först ett mål och en seger på söndag. Det börjar bli pinsamt med alla förluster, säger Nannskog, 32.

Experter och förbundskaptener är överens: om det är någon som tagit chansen under landslagets Sydamerika-turné så är det Daniel Nannskog.

Själv är han nöjd med sitt spel – men saknar målen.

– Jag längtar verkligen efter ett mål. Jag älskar att göra mål. För att jag ska må riktigt bra vill jag ha med mig ett mål härifrån. Det är det enda jag tänker på nu. Som forward räcker det inte att vara nära, ska jag vara nöjd med den här resan måste jag göra mål på söndag, säger Daniel.

”Börjar komma in i det”

Han tror att Sverige har en bra chans att vinna returmötet, trots att Ecuador var det klart bättre laget i torsdags och vann rättvist med 2-1.

– Vi börjar komma in i det här nu. Vi är många som känner att det får räcka med förluster, det börjar nästan bli pinsamt. Nu får vi visa lite karaktär, man har ju en stolthet att tänka på, säger Daniel Nannskog som inte är särskilt imponerad av Ecuador.

– Visst, de är bollskickliga och så, men jag tycker vi hade för mycket respekt. Det känns som vi var lite rädda. Det är ju inte Ronaldinho vi möter. Vi ska nog tro mer på oss själva och våga mer.

Rosenberg i frysboxen

Stabaeck-anfallaren har vågat och det är som sagt bara målen som saknats.

– Jag måste vara kyligare i avsluten. Jag har varit lite ringrostig i frilägena. Samtidigt känns det jäkligt bra för självförtroendet att jag visat att jag kan ta mig till bra lägen och skapa chanser.

Med Markus Rosenberg i

frysboxen i Ajax inser Nannskog att han har en bra chans att slå sig in i vårens EM-kvaltrupp.

– Zlatan, Elmander och Allbäck är tyngre och bättre namn. Sedan är det helt öppet, så mycket självförtroende måste jag ha, annars hade jag inte behövt åka hit. Det är inget att sticka under stol med att jag siktar på den fjärde platsen. Men det gäller att inte sväva iväg för mycket utan göra en bra match på söndag också, säger Daniel Nannskog.

De slåss om den fjärde forwardsplatsen till vårens EM-kval mot Nordirland och Danmark

ARTIKELN HANDLAR OM