DRÖMSTARTEN

FOTBOLL

Efter transfercirkusen – nu har jakten på ny titel börjat: Jag trivs bra

Foto: seger Kim Källström tog plats brevid Jeremy Toulalan på Lyons innermittfält i gårdagens premiär mot Auxerre. Källström hade en bra målchans, men sköt utanför.

Rubrikernas man i sommarens transfercirkus.

Men den här gången är det fotboll i fokus – Kim Källströms Lyon fick en kanonstart på ligan i går.

– Spelsystemet passar mig bra, säger Kim Källström

Foto: Källström firar ett av målen tillsammans med sina lagkamrater.

Lite trevande i inledningen, men sedan fann mästarklubben den vinnande vägen.

På ett tämligen komfortabelt sätt vann Lyon med 2–0 över Auxerre efter mål av Milan Baros och Karim Benzema.

Lagets svenska mittfältare Kim Källström bokfördes för en bra målchans och fick en sexa (av tio) i betyg av den franska tidningen L´Equipe.

Han var nöjd efter starten:

– Det var viktigt att börja ligan bra. Vi hade lite ont om chanser i början av matchen. Men när vi passerat inledningen av matchen hittade vi rytmen, säger han till L´Equipe.

Bytt till 4–4–2

Det var delvis ett nytt lag, med nye tränaren Alain Perrin, som drog i gång jakten på ännu en ligatitel.

Kim säger till den franska tidningen att han tycker att det var viktigt att visa från start vad man står som lag.

Kim Källström spelade hela matchen i går på vänster innermittfält i ett 4–4–2. Alain Perrin har ändrat från 4–3–3 och Kim Källström trivs bra med den för honom bekanta rollen.

– Jag spelar längre ner än i ett 4–3–3. Men det passar mig inte sämre, snarare tvärtom. För jag trivs bra med Jérémy (Toulalan). Vi har inte spelat mer än en kvart tillsammans förra året i Paris i denna positionen. Jag försöker att anpassa mig till honom. Slutligen kan jag säga att jag gillar det här systemet. Fysiskt och mentalt passar det mig mycket bra.

Den franska reportern tog även upp frågan om hur Kim ser på hur det ska bli när Juninho, som varit skadad, på allvar är tillbaka i startelvan.

Inte rädd för Juninho

– Det är inte jag som tar ut laget. Det är tränaren. Jag kan inget annat göra än höra om han säger att jag är bland de elva eller inte, svarade Kim.

– Om jag återvänder till bänken? Jag respekterar alltid tränarens val, även om jag självklart vill spela så mycket som möjligt.

Att han ska få speltid råder få tvivel om. Lyon har i sommarens ryktescirkus med Valencias intresse för svensken markerat att man vill ha svensken kvar i klubben.

Enligt L´Equipe ska förhandlingarna om ett förlängt kontrakt snart inledas.

Petra Thorén