VINNARE: RESTEN

FOTBOLL

Eflsborg-Kalmar 2-2: Här är drömmålen som nästan alla vinner på

Foto: Drömmål 1: ”En riktigt go träff, men jag tittade bort och såg aldrig målet”, säger Elm. Drömmål 2: ”Jag sa bara: lugn, jag sätter den”, säger Stefan Ishizaki.

BORÅS

Elfsborg–Kalmar bjöd på två drömmål. Men framförallt bjöds fyra nya lag in i toppstriden.

– Det känns som att fem-sex lag kan vinna serien nu, säger Kalmars Rasmus Elm.

Toppmatchen på Borås Arena bjöd på det mesta. Snygga mål, diskutabla domslut – och nytt liv i toppstriden. Efter 2–2 skiljer det nu sju poäng mellan serieledaren Elfsborg och sexan IFK Göteborg, som dock har två matcher mindre spelade.

– Alla lagen är jämna, även om jag håller Elfsborg som favoriter. De har en så bred trupp. Även om både de och Hammarby kommer spela en hel del Europamatcher framöver, säger Rasmus Elm.

”Trodde på hörna”

Han tystade drygt 11 000 åskådare på Borås Arena med sitt kanonskott i den åttonde minuten.

– En riktigt go träff. Men jag såg aldrig målet. Jag trodde att Wiland skulle rädda till hörna så jag vände mig om. Det var först när lagkompisarna började springa mot mig och jubla som jag förstod, säger 19-åringen.

Det skulle dock komma mer för fotbollsälskarna.

1–1 (11:e minuten) Stefan Ishizaki stöter snyggt in Denni Avdics precisa inlägg, stolpe in.

2–1 (45:e) Ishizaki igen. Denna gång skruvar han en frispark från 21 meter upp i närmaste krysset.

Pikades av ”Bella”

– Jag och Fredrik Björck stod och diskuterade vem som skulle ta frisparken. Då kommer Fredrik Berglund springande och säger ”inget fjuttande över muren nu”, berättar Ishizaki.

– Så jag sa bara: ”lugn, jag sätter den”.

Kalmarbacken Tobias Carlsson försökte springa bakåt och täcka, men var chanslös när Ishizaki sköt upp bollen i krysset, över den uppställda muren.

– Men det är riktigt synd att vi inte lyckas täppa till matchen efter det. Vi slarvar för mycket och tappar för mycket boll på mittplan när vi ska bygga upp anfallen, säger han.

I stället kunde Cèsar Santin kvittera på straff med kvarten kvar.

– Skönt att vi kunde få med oss en poäng. Men det är surt, vi hade tre stolpträffar och kunde lika gärna vunnit, säger Rasmus Elm.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM