AIK-butik säljer”huligankläder”

FOTBOLL

”Allvarligt och mycket förvånande”

Sportbladet kan avslöja att AIK Fotboll startar en egen klädbutik. Utbudet består till stor del av klädmärken som är starkt kopplade till huliganism.

– Om de här märkena är populära i huligan-kretsar så är detta allvarligt och mycket förvånande, säger Bo Lundquist, ordförande i föreningen Svensk Elitfotboll.

Foto: Svensk Elitfotbolls ordförande Bo Lundquist är kritisk till AIK:s planer. ”Det är helt mot de beslut som vi kollektivt har tagit”, säger han. Foto: ULF HÖJER

Stone Island, Duffer of St. George och Pringle Scotland.

Tre klädmärken starkt förknippade med huliganism.

När AIK Fotboll AB öppnar sin klädbutik, The Terrace Stockholm, på Drottninggatan 53 torsdagen den 16 augusti återfinns inte bara de tre ovan nämnda märkena – utan även flera andra klädmärken som starkt förknippas med fotboll-ens våldsverkare.

”Inte lämpligt”

– Det är helt mot de beslut som vi kollektivt har tagit i SEF (Svensk Elitfotboll) och som AIK har skrivit under på, säger Bo Lundquist som även är ordförande i Djurgårdens IF:s styrelse.

– Jag är väldigt förvånad över att klädernas koppling till huliganism inte har kontrollerats bättre.

Även supporterpolisen Hans Löfdahl är kritisk.

– Det är inte lämpligt om det gynnar huliganismen. Fotbollshuliganer har en förkärlek för Stone Island, det är deras märke.

Brevet med information om den nyöppnade butiken går i morgon ut till AIK:s årskortsinnehavare.

Men Sportbladet kunde redan i går ta del av uppgifterna. Charlie Granfelt, vd i AIK Fotboll AB:

”Det är mode”

– Jag är medveten om att några av de här kläderna kan vara populära bland huliganer, men de är även populära bland golfare och vanliga människor. Det är mode.

– Jag förstår vad du frågar, men syftet med det här är självklart inte att sälja huligankläder. Vår satsning vänder sig till en långt större krets än till ett fåtal individer.

Jonatan Fast

ARTIKELN HANDLAR OM