Nilsson förlorade mot sitt nästa lag

FOTBOLL

Malmö besegrade Gais med 2–1

Foto: Sören Åkeby tackar sin efterträdare Roland Nilsson.

Göteborg (TT)

Roland Nilssons nästa lag är bättre än det han lämnar. Så kan man tolka Malmös seger med 2–1 mot Gais på Ullevi. Men Nilsson hävdar envist att hans tankar inte är i Malmö FF ännu.

Lagen dominerade var sin halvlek. Men Malmö utnyttjade sina chanser bättre än Gais. Hemmalagets offensiv och kampvilja efter paus räckte inte till någon poäng.

– Jag är jättenöjd med vår första halvlek. Vi hade bra passningsspel, övertag på kanterna och bra bredd i spelet. I andra halvlek blev vi stillastående. Gais var bättre då, och borde kanske fått en poäng, tycker Malmös avgående tränare Sören Åkeby.

Roland Nilsson gjorde ungefär samma analys.

– Vi var tama och utspridda i första halvlek. Efter paus spelade vi aggressivt, med en härlig inställning. Synd att det dröjde 45 minuter att få fram det, säger Nilsson.

Inget av lagen hade mer än äran att spela för i tabellens mittenskikt. Båda tränarna förnekade att de tog med sig någon egen prestige till matchen.

– Roland kommer till en jättebra klubb. Men det finns saker och ting att jobba med, säger Sören Åkeby, som redan önskat Nilsson lycka till i Malmö.

Nilsson själv vill inte ge några vinkar om vad han och tränarkollegan Hans Gren, som flyttar med från Gais, i första hand tänker ta itu med i MFF.

– Det är viktigt att komma dit med öppna ögon, låta spelarna visa upp sig på träning, och inte ha förutfattade meningar, framhåller Roland Nilsson.

– Än så länge har jag full koncentration på Gais. Det är viktigt att göra en bra sista match mot Hammarby, tillägger han.

Både Nilsson och Gren hyllades flera gånger av Gais-klacken under måndagens match. Gais-duon börjar jobba i Malmö FF i januari.

Vad Sören Åkeby ska göra efter sin tid i Malmö är däremot inte klart.

– Vi tar det efter säsongen, säger han med ett leende efter presskonferensen på Ullevi.

Åkeby får en sista chans att hitta på nyheter i Malmös laguppställning i den avslutande hemmamatchen mot Elfsborg. Jimmy Dixon, Niklas Skoog och Behrang Safari blir avstängda efter sina varningar mot Gais.

Micke Larsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM