Hyllad av fansen

FOTBOLL

”Han är världens bäste manager”

Foto: Segerrus Som traditionen bjuder samlades City-fansen på Mary D s vid Picadilly Square. Den här gången sjöng de namnet på Kungen – Sven-Goran Erik-son.

MANCHESTER

Sven-Goran­ Erik-son! Sven-Goran Erik-son!

Tusentals fans i ljusblå tröjor firade Manchester Citys derby­seger mot lokalrivalen United i går kväll och sjöng den svenske tränarens namn så det ekade mellan husväggarna runt Picadilly Square.

– Sven är KUNG! Han måste vara världens bäste manager!

Av tradition har Citys fans samlats för att fira (när det nu funnits nåt att fira) på den stora supporter­krogen Mary D’s som ligger i närheten av arenan på Eastlands, men i går var den stängd för ombyggnad.

I stället var de ljusblå supportrarna utspridda på olika pubar i Manchesters stadskärna, och det var inte svårt att hitta dem.

Det var bara att lyssna till sången:

Glada tandlösa miner

– Sven-Goran Erik-son! Sven-Goran Erik-son!

Sportbladet hittade ett jättegäng City-fans på puben The Picadilly, det var öl och sång och skratt och glada, tandlösa miner.

Men fotbollslaget Manchester City är inte tandlöst längre, inte sen thaliländska pengar och en trio svenskar – Svennis, Hans Backe och Tord Grip – pumpat nytt liv i den slumrande giganten.

Martin Bradshaw, 37, tjöt:

– Är ni från Sverige? Då kan ni skriva att Sven måste vara världens bäste manager. Det han åstadkommit på bara några veckor skulle ingen annan ha klarat. Nobody! Hans kontakter över hela världen måste vara otroliga.

Kompisen Danny Parr, 35, fyllde i:

– Jag trodde från första början att Sven skulle vara bra för oss, men inte så här bra. Han är så cool och så taktiskt smart. Han är kung!

Trion Michael Cooper, Stuart Boote och Peter Lowe sa att de skulle fira hela­ natten och komma svårt bakfulla till sina jobb i morgon, men det skulle det vara värt.

– Vi är City-fans sedan barnsben och har inte haft nåt att glädjas åt på länge. Men nu är vi stadens stolthet igen. Tre raka! Serie­ledning! Fantastiskt!

Blue Moon och öl

Sen vrålade de ”we´re gonna win the league” och sjöng Citys signaturmeldodi ”Blue Moon” och beställde in mer öl.

Jane O’Hara, 28, sa att hon hade säsongskort till Citys matcher i fjol och blev då så besviken att hon inte tänkte­ köpa nytt i år. Men efter Sven-Göran Erikssons inträde tänkte hon om, och det ångrar hon inte idag.

City, full pott efter tre omgångar, serieledning och inte ett enda insläppt mål. Och framför allt: seger mot United!

Ett fantastiskt jobb

– Sven har gjort ett fantastiskt jobb på kort tid, sa hon.

Intill stod John Evans, 40, som avslöjade City-fansens

nykomponerade ramsa om Svennis, en som inte är riktigt rumsren:

– Han tar dem framifrån, han tar dem bakifrån – Sven-Goran Erik-son!

Svennis får faktiskt tåla den.

Sanningen är ju att han tar hela Premier League rätt upp och ner just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM