Han jagas av Blåvitt

FOTBOLL

Mild: ”Vi är intresserade”

1 av 2 | Foto: Dioh williams Många klubbar vill ha liberianen.

GÖTEBORG. Dioh Williams stod för ett drömmål, och låg bakom segern mot IFK Norrköping. Inför ögonen på IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild.

– Vi är intresserade av honom, bekräftar han.

IFK Göteborg jagar anfallsförstärkningar. Marcus Berg försvann till Groningen, men fyllde på det blåvita kassaskåpet med runt 35 miljoner kronor.

”Riktigt snyggt mål”

Möjligt första inköp: Häckens anfallare Dioh Williams. Blåvittränaren Jonas Olsson såg Häcken

– Landskrona för två veckor sedan. Och i går satt sportchefen Håkan Mild på Rambergsvallen och spanade in liberianen när Häcken slog serieledande IFK Norrköping (3-1).

– Vi är intresserade, han är en av spelarna vi tittar på. Han är snabb, bra på att hålla i bollen och skapar målchanser både för sig själv och sina medspelare. Ett riktigt snyggt mål i dag också, säger Mild.

Williams själv går gärna till Blåvitt.

– Självklart är det intressant. IFK är en stor klubb. De har värvat Tobias Hysén nu också, vilket gör dem ännu bättre. Jag är redo att gå till en större klubb och vill spela på toppnivå.

Häcken räknar med att sälja Williams under vintern.

– Det är en fantastisk fotbollsspelare, och det finns ett stort intresse kring honom. Många klubbar har honom under bevakning. Vi räknar inte med att ha kvar honom nästa år. Lägger en klubb upp riktigt mycket pengar för honom så kan han försvinna redan i sommar, säger sportchefen Carl Fhager.

Har ni pratat med IFK Göteborg?

– Nej.

10 miljoner

Blåvitt scoutar anfallaren nu, för att eventuellt köpa honom under vintern. Fhager vill inte nämna några summor, men enligt

uppgifter till Sportbladet kräver de minst 10 miljoner kronor för att släppa Williams.

– Det får du fråga Häcken om, säger Mild.

Men ni är inte avskräckta av han lär kosta mycket pengar?

– Vi har inte kommit så långt ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan