Nytt Malmö-ras mot Gefle

FOTBOLL

Tappade tvåmålsledning till oavgjort, 2-2

Malmö tappade en till synes klar ledning på hemmaplan mot Gefle.

2-0 blev till 2-2 i andra halvlek.

Och för andra gången i år snuvade Gefle MFF på en ”solklar” trepoängare.

– Jag är fruktansvärt besviken. Mycket dåligt, säger MFF:s lagkapten Anders Andersson.

I mötet på Strömvallen i våras svarade Gefle för en mäktig upphämtning och vändning då man gick från 0-3 till 4-3 i andra halvlek.

På lördagen var det meningen att Malmö FF skulle ta revansch och tre viktiga poäng i jakten på en Royal League-plats.

Och det började bra.

Redan i den första matchminuten gjorde Marcus Pode 1-0. Ett riktigt kanonskott i taket. Samme Pode sköt sedan 2-0 i 23 minuten och publiken vädrade storseger.

Men precis som i våras kom Gefle igen. Man stängde igen bakåt och knappt 20 minuter in i andra halvlek reducerade gästerna på nick genom Johannes Ericsson.

Målet gjorde hemmalaget ängsligt och 2-2 kom av bara farten. Sju minuter efter reduceringen hittade Ericsson rätt igen, åter igen med skallen, och blev matchens andre tvåmålsskytt.

Gefle-mål bortdömt

Mot slutet var sedan Gefle nära ett avgörande. Bollen låg i nätmaskorna efter en hörna med tio minuter kvar men då blåste domaren Sven-Martin Åkesson av för ruff.

Junior hade hemmalagets bästa målchans efter paus då han i det absoluta slutskedet var ytterst när att skruva in en frispark från bra läge.

Tungt MFF, som på grund av tappet nu riskerar att förlora ännu mer mark till trean Göteborg och fyran Helsingborg.

För Gefle innebar poängen att laget nu även i teorin säkrat nytt kontrakt till nästa säsong.

– Vi är nöjda. En poäng borta om man ligger under mot Malmö är bra. Men sett till antalet målchanser borde vi ha vunnit, sade Gefle-tränaren Pelle Olsson till PPV efter matchen.

MFF:s lagkapten Anders Andersson var inte lika munter:

– Finns inte mycket att säga. Vi gör en dålig match från början till slut. Vi stänger inte ner deras ytor, vinner inte dueller. Inget stämmer. Jag är fruktansvärt besviken.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM