”Mest troligt att det blir Los Angeles”

FOTBOLL

Spelbolagen och experterna eniga

Bästa vännerna bor där och fru Victoria letar redan hus i staden.

Allt talar för att David Beckham skriver på för Los Angeles Galaxy.

Det tror både experterna och spelbolagen.

Och förhandlingar har inletts.

– Det har förts diskussioner med David Beckhams representanter. Men i dagsläget är inget kontrakt med Los Angeles Galaxy påskrivet, säger Dan Courtemanche, talesman för den amerikanska ligan MLS.

Efter gårdagens motstridiga uppgifter om engelsmannens framtid i Real Madrid är spekulationerna igång. Spelbolagen tror stenhårt på en flytt över Atlanten. Ladbroks erbjuder 3,50 gånger pengarna på det alternativet jämfört med oddset 6,00 på Tottenham i England.

Fotbollsexperterna är inne på samma linje.

– Det är mest troligt att det blir Los Angeles till slut. Familjen kommer säkert att trivas i solen och det finns stora affärsmöjligheter där, säger Martin Lipton, krönikör på Daily Mirror i London.

Nära Crusie och Holmes

Lipton får medhåll av Miguel Rico, krönikör på den spanska tidningen Sport.

– Jag tror inte att någon europeisk klubb är villig att betala det Beckham kräver. Speciellt inte med tanke på hur lite fotbollsspelare man får för pengarna. Något lag i USA, Qatar eller Japan känns mest logiskt, säger Rico.

Andra faktorer som talar för en flytt till Los Angeles är att makarna Beckhams nära vänner Tom Crusie och Katie Holmes bor där. Och Victoria har blivit fotograferad när hon varit på husvisningar i närheten av skådespelarparets bostad.

Dessutom driver David en fotbollsskola i staden.

I dag väntas 31-åringen lämna definitivt besked om framtiden.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga