AIK Fotboll

– Återvänder gärna till AIK

Av: 

Oskar Månsson

Eduardo Berezan

FOTBOLL

...men Obolo kräver högre lön:
”Vi är öppna för en diskussion”

BUENOS AIRES/STOCKHOLM. Ivan Obolo vill spela i AIK igen.

Men bara om pengarna är de rätta.

Sportbladet träffade guldhjälten från 2009 som mycket väl kan tänka sig att avsluta karriären i Sverige.

– Kommer det ett bra förslag så återvänder jag gärna, säger Obolo.

Han lämnade klubben efter SM-guldet, men kontakt­en har bestått. Ivan Obolo återvände till sitt hemland men har hela tiden pratat med gamla lagkompisar och andra vänner i Stockholm.

– Jag har kontakt med några av killarna från den tiden och jag har många vänner i Sverige som håller mig informerad. Jag följer AIK så gott det går och kollar matcherna på Internet, säger 29-åringen när Sportbladet träffar honom i Argentina.

Förhållandet tog slut

Tidigare hade Obolo ytterligare en naturlig koppling till Sverige eftersom han var tillsammans med en tjej från Stockholm, men den relationen tog slut för ett tag sedan.

– Hon tyckte om livet i Argentina men åkte tillbaka till Sverige för att träffa sina föräldrar, fick ett jobb där och förhållandet sprack.

Trots att det tagit slut med flickvännen är det tydligt att Ivan Obolo tycker att tiden i Sverige var speciell. Och visst finns chansen att han kan återkomma till AIK. Men i så fall måste klubben betala.

När Sportbladet pratar med anfallarens representant Gustavo Pagano säger han att Obolo kostar motsvarande 14 miljoner kronor. Dessutom måste lönen höjas jämfört med senast för att en affär ska bli av, menar han.

– AIK har inte behandlat oss väl. Ivan gav allt för klubben men tjänade bara 42 000 kronor (netto) i månaden. Ändå stannade han i AIK i två år. Här i Arsenal de Sarandi har han 210 000 kronor i månaden. För en spelare på hans nivå känns det mer rättvist. Vi är också öppna för andra förslag. Vi har fått samtal från Getafe, Málaga och Besiktas.

Vill spela länge

– Men vi är öppna för en diskussion. Vi kommer att träffas till sommaren och se vad AIK har att erbjuda.

Ivan Obolo:

– Jag kan inte uttala mig om pengar men det handlar bland annat om kontraktets längd. Jag vill gärna ha ett kontrakt på tre till fyra år.

Hur många år till vill du spela?

– Jag är 29 år gammal men ser fram att spela flera år till. Jag är i bra form och än så länge har jag inte drabbats av svåra skador.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll