Wanderson öppnar för en HIF-flytt

FOTBOLL

”De är en storklubb som spelar en fin fotboll”

På torsdagsmorgonen avslöjade Sportbladet Helsingborgs planer på att värva Wanderson.

Och intresset är ömsesidigt.

– Är det bra för båda parter så är det inga problem, säger Gais brasilianare till Sportbladet.

De regerande mästarna kan vara på väg mot årets prestigevärvning. I torsdagens tidning kunde Sportbladet berätta att Helsingborg, som försökte värva Wanderson redan i somras, planerar ett nytt stort bud på 25-åringen.

”De spelar fin fotboll”

Nu berättar Wanderson för Sportbladet att han kan tänka sig en flytt. Däremot har han inte hört något om det nya intresset från HIF.

– Jag har bara kollat tidningarna. Jag vet ingenting, jag fattar ingenting om det. Jag har inte pratat med Gais och inte med Helsingborg. Men det är bra, det är en storklubb. De spelar fin fotboll, säger han.

Hur ser du på att flytta dit?

– De blir bättre år för år och ska spela i Champions League. De har flera bra spelare och en bra tränare.

När Wanderson flyttade hem fanns det enligt Sportbladets källor en överenskommelse att Gais släpper honom om det kommer ett marknadsmässigt bud.

– Det vet jag inte. Men är det bra för båda parter så är det inget problem, förstår du? Är det inte bra för båda, då stannar jag i Gais.

Pratar du något med Alvaro Santos?

– Jag träffar honom hela tiden, det är min kompis. Men vi pratar inte om att flytta till Helsingborg, vi pratar om andra saker.

– Nu ska jag bara ha semester ett tag. Jag ska åka till Brasilien och träffa familj och vänner. Jag är mycket trött på fotboll just nu, ha ha.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS