Ranégie säkrade guldet åt HIF

FOTBOLL

Malmö FF:s Mathias Ranégie kvitterade mot AIK – och nickade SM-guldet till värsta rivalen Helsingborg – på stopptid.

På E6:an firade HIF-spelarna med champagne i en buss.

– Det är första och sista gången jag håller på Malmö, men i dag riktar jag ett stort tack till dem, säger målvakten Pär Hansson.

Efter Helsingborgs 3-1 seger mot Gais hängde allting på värsta rivalen. Om det skulle bli guldfest för HIF ikväll var Malmö FF tvungna att ta poäng mot AIK. Så blev det till slut också. Men det var efter stor dramatik. I den 84:e minuten gjorde Nicklas Backman 1-0 för AIK och Helsingborgs såg ut att få skjuta upp sitt guldfirande.

Malmö hade haft flera chanser att skjuta guldet till HIF tidigare under matchen. Mathias Ranégie hade prickat ribban och Jiloan Hamad hade haft flera bra lägen. Men det bästa fick Daniel Larsson.

Firade på bussen

Anfallaren fick en perfekt djupledsboll från Jeffery Aubynn och kom helt fri med Ivan Turina. Men AIK-målvakten lyckades rädda.

Men MFF skulle spräcka AIK:s nolla. På stopptid nickade skyttekungen Ranégie 1-1 till MFF – och guldet till Helsingborg.

HIF, som satt på en buss på väg hem från Göteborg, fick beskedet via radion.

– Några satt längst fram och hörde direkt. De skrek bara att Ranégie hade gjort mål och ja, min puls stod stilla då, säger målvakten Pär Hansson till Canal plus och fortsätter:

– Det är väl första och sista gången som jag håller på Malmö, men i dag riktar jag ett stort tack till dem.

ARTIKELN HANDLAR OM