Haglund öppen för Danmark: ”Skulle ta anbud seriöst”

Foto: Magnus Haglund.
FOTBOLL

Allt mer tyder på att Magnus Haglund är på väg att lämna Elfsborg.

Boråsklubben vill ha Stabaeks Jörgen Lennartsson – och Haglund öppnar för en flytt västerut.

– Danmark är en intressant möjlighet för mig, säger han.

Sedan det tidigare storlaget Bröndby häromdagen sparkade tränaren Henrik Jensen har spekulationerna i Danmark tagit fart kring Magnus Haglund – ifrågasatt i Borås sedan storfavoriten missade SM-guldet i år.

Välinitierade källor uppger för Sportbladet att Bröndby våren 2010 hade Magnus Haglund och Mikael Stahre högst upp på önskelistan, men ingen i duon nappade då.

I våras var det Odenses tur att jaga Haglund.

I en intervju i dag i danska B.T. öppnar Elfsborgstränaren, som har två år kvar på kontraktet, för ett klubbyte.

– Danmark är absolut en intressant möjlighet för mig. Det är en stark liga, det är nordens starkaste liga. Det är något som jag skulle ta seriöst om det skulle komma ett anbud.

Skulle till Ålborg 2008

Hur ser din situation ut nu?

– Jag har varit i Elfsborg i åtta år, det är en lång tid. Vi har tagit oss till Europaspel sex år i följd, men vad som sker nu, om jag ska stanna eller gå vidare, är något som jag överväger, säger Haglund till B.T.

Redan 2008 var Elfsborgstränaren nära en flytt till Danmark och då till Ålborg.

– Vi var överens, men Elfsborg stoppade det, säger Haglund.

Har även Bröndby varit i kontakt med dig tidigare?

– Det har jag ingen kommentarer till.

Djup ekonomisk kris

Den här gången är det tveksamt om Boråsklubben skulle hindra sin chefstränare.

Flera källor uppger att Elfsborg är redo att i samförstånd skiljas från Haglund och ersätta honom med Stabaeks Jörgen Lennartsson.

Osloklubben befinner sig i en djup ekonomisk kris och tvingas sannolikt lämna Telenor Arena (invigd 2009) för att återvända till den tidigare hemmaplanen, slitna och ålderdomliga Nadderudstadion.

– När vi tittar på spelartruppen till nästa säsong så är det två helt olika scenarier. Ett att vi ska vara kvar här (i Telenor Arena), som är positivt, och ett att vi ska flytta tillbaka till den gamla – som är ett mardrömsscenario, säger Lennartsson till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM