Premier League

Hodgson lämnar Liverpool

Av: 

Johan Linderstam

FOTBOLL

Kenny Dalglish tar över laget tills vidare

3–1-förlusten mot Blackburn blev spiken i kistan.

Roy Hodgson och Liverpool går skilda vägar och Kenny Dalglish tar tills vidare över tränarrollen i klubben.

Efter en fantastisk säsong med Fulham lämnade Roy Hodgson i somras London för att ta över Liverpool.

Tiden vid Mersey blev dock inte lika sprudlande.

”Ett stort privilegium”

Dåligt spel, skrala resultat, luttrade stjärnor och en tolfte plats efter 20 omgångar är inte vad fans, ledning eller spelare räknat med och nu rapporterar Liverpool på sin officiella hemsida att Hodgson lämnar klubben med omedelbar verkan.

– Det var ett stort privilegium att få träna Liverpool. Alla tränare skulle vara stolta över att få jobba för en klubb med den historien, den traditionen och med de fansen. Men de senaste månaderna har varit de mest utmanande i min karriär, och jag är väldigt ledsen att jag inte lyckats sätta min prägel på truppen, säger Hodgson.

Dalglish tar över

Klubblegendaren Kenny Dalglish tar över tränaransvaret för resten av säsongen. Han får en hyfsad start med i FA Cup-match borta mot Manchester United i morgon.

– Vi är tacksamma för Roys insatser de senaste sex månaderna, men både han och klubben tycker det är bäst att han lämnar tränarposten. Vi önskar honom all lycka till i framtiden, säger Liverpools ägare John Henry och fortsätter:

– Vi är nöjda att Kenny Dalglish har gått med på att ta över laget för resten av säsongen. Kenny är inte bara en legendarisk fotbollsspelare. Han är den tredje av våra tre mest framgångrika tränare. Tre jättar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League