Ronaldo: Det är dags att sluta nu

FOTBOLL

34-åringen meddelar att karriären är över

1 av 26

Ronaldo meddelar enligt brasiliansk media att han slutar med fotbollen.

34-åringen blev yngste spelare någonsin att utse till världens bäste spelare 1997 och har även vunnit VM två gånger.

– Jag skulle vilja fortsätta men jag kan inte, säger Ronaldo till Estado de S. Paulo enligt AP.

En riktig legendar avslutar sin fotbollskarriär. 34-årige Ronaldo meddelade i kväll att han spelat sin sista fotbollsmatch.

”Kan inte fortsätta”

– Det är dags nu. Jag kan inte fortsätta. Jag ville fortsätta spela men jag kan inte. Jag tänker mig att göra en sak på planen men jag kan inte längre utföra det, säger Ronaldo till Estado de S. Paulo enligt AP.

Ronaldos agent Fabiano Farah ville inte bekräfta nyheten på söndagskvällen men brasiliansk media skriver att anfallarens klubb Corinthians kallat till en presskonferens på måndag där nyheten förväntas bekräftas.

En 18 år lång karriär är därmed till ända. En ung Ronaldo fanns redan 1994 med på bänken när Brasilien vann VM-guld men det var bara början på anfallarens fantastiska karriär.

Hotades efter fiasko

1997 blev den då 20-årige Ronaldo som yngste spelare någonsin utsedd till världens bäste spelare (Ballon d'Or). 2002 kom ett nytt VM-guld, efter två finalmål från Ronaldo, och återigen titeln som världens bäste. Ronaldo spelade totalt tre VM-turneringar och är världsmästerskapens bäste målskytt någonsin med 15 fullträffar.

Totalt blev det 97 landskamper för Brasilien och 62 mål med VM 2006 som avslutning på den internationella karriären.

Klubbkarriären inleddes i Cruzeiros och fortsatte sedan till holländska PSV Eindhoven 1993. Därefter spelade Ronaldo för Barcelona, Inter, Real Madrid och Milan innan han återvände till Brasilien i början av 2009.

Ronaldo slutar nu efter att Corinthians förra veckan mycket överraskande åkte ur Copa Libertadores. Huliganer attackerade efter matchen spelarbussen och flera av spelarna har förföljts och hotats av uppretade supportrar. Ronaldo flaggade redan efter de första attackerna för att han kunde sluta som en följd av våldet. Nu uppges han alltså ha tagit sitt beslut.