”Jag vill göra en tunnel på Zlatan”

FOTBOLL

Rafael van der Vaart satsar på att slå ut Milan – och på att förnedra Zlatan

Foto: scanpix, bildbyrån

Rafael van der Vaart vill ta Tottenham vidare i Champions League.

Han har ett delmål också.

– Först av allt så vill jag vinna. För det andra så... vill jag tunnla Zlatan. Det skulle vara en fin bonus, säger holländaren inför mötet med Ibrahimovic i kväll.

Ni börjar kunna historien nu. Zlatan Ibrahimovic och Rafael van der Vaart drog inte jämnt under tiden i Ajax och det infekterade bråket nådde sin kulmen när Zlatan sparkade ner holländaren i samband med en ”vänskapsmatch” mellan Sverige och Holland på Råsunda 2004.

– Då var jag rasande. Jag förstod helt enkelt inte vad han höll på med, berättade van der Vaart i en intervju med Sportbladet härom dagen.

Holländaren spelklar

I kväll möts de två igen, på San Siro när Tottenham går in för att möta Milan i det första mötet av två i Champions League-åttondelen.

Zlatan mötte pressen igår och ville inte ge sig in i något ordkrig med van der Vaart – holländaren däremot ligger inte lika lågt.

– Först av allt vill jag vinna. För det andra vill jag slå en tunnel på Zlatan, det skulle vara en väldigt fin bonus, säger han enligt brittiska The Sun.

Rafael van der Vaart skrev på för Tottenham precis innan transferfönstret stängde i somras och har varit en av klubbens bästa spelare den här säsongen. Med två mål i Champions League och tio i ligan är han lagets bäste målskytt men uppladdningen inför Milan-mötet kunde varit bättre.

Holländaren har dragits med en vadskada och var länge tveksam till spel men har lämnat klartecken för Milan-mötet i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM