Elmander och Zlatan rök ihop på plan

FOTBOLL

”Sa till honom att vi måste gå in med mer jävlar anamma”

HELSINGFORS. Vi är vana att se Zlatan Ibrahimovic gestikulera och skälla på sina medspelare.

I går åkte han själv på två hårtorkar – från Johan Elmander.

– Jag sa till honom att vi måste gå in med mer jävlar anamma, säger Elmander.

Foto: Även Martin Olsson och Daniel Majstorovic rök ihop.

Tre viktiga poäng till slut och play off-platsen säkrades – men i första halvlek var det inte mycket i det svenska spelet som fungerade.

– I paus var vi oerhört besvikna på hur vi arbetade som lag. Vi spelade en-och-en. Det kändes som att vi jagade skuggor. Det blev bättre i andra halvlek, säger Sebastian Larsson.

Ville få fart på Zlatan

Att spelet hackade resulterade i flera intensiva diskussioner ute på planen. Daniel Majstorovic och Martin Olsson rök ihop efter en halvtimme, knappa tio minuter senare var Johan Elmander framme hos Zlatan och av kroppsspråket att döma försökte han få fart på honom.

Vad sa du till Zlatan?

– Att vi måste gå in med mer jävlar anamma. Men det sa han också, han ville att vi skulle pressa högre, det hade han rätt i. Vi jobbade en och en, vi fick inte upp mittfältet, det var inget bra presspel, säger Elmander.

Ytterligare två minuter senare var Elmander på Zlatan en andra gång, nu för att han klagade till domaren över en utebliven frispark i stället för att fokusera på spelet.

– Ja, men han var på mig också att jag inte heller skulle snacka med domaren, säger Elmander som fick gult kort för protest i andra halvlek.

”Annorlunda match”

Efter paus fungerade samarbetet bättre, en väggspelskombination mellan Zlatan och Elmander startade anfallet som gav 2–0.

Det blev bättre fart på Zlatan efter att du varit framme till honom?

– Vi diskuterade hur vi skulle pressa, det var det, säger Elmander och flinar.

Zlatan var nöjd med sin insats.

– Det kändes bra. Man fick kämpa mer, det blev en annorlunda match. Vi dominerade inte spelet men var effektiva när chanserna dök upp. Vi gjorde det bästa av situationen. Vi kämpade och pressade högt men det var en svår match att spela, säger Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM