Så räddar de sig kvar i superettan

FOTBOLL

Förbundet: Vi är informerade

Foto: Lars-Åke Lagrell.

Örgryte Fotboll AB begär sig själva i konkurs med skulder på över 20 miljoner kronor.

Men Örgyte IS kan ändå ha ett lag i superettan i år.

Planen, som Svenska fotbollförbundet redan informerats om, är att ta nyuppflyttade Qvidings plats.

Örgyte Idrottssällskap berörs inte av bolaget Örgryte Fotboll AB:s konkurs. Planen är nu att lämna konkursboet med skulder på drygt 20 miljoner kronor och via Qviding behålla sin plats i superettan.

Förbundet har redan informerats

Qviding flyttas upp i och med Örgryte Fotboll AB:s konkurs och planen är nu att knyta föreningens a-lag till Öis istället.

– Jag har varit informerad om Örgrytes situation och visste att det var väldigt nära. Nu bekräftar du det för mig. Platsen de därmed nu avstår tillfaller Qviding, säger fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Lagrell säger att det inte finns några hinder för att föreningarna nu samarbetar och därmed får ett gemensamt lag i superettan, under namnet Örgryte.

”Troligt att det finns lösningar”

– Jag tror att det är möjligt men jag vill inte uttala mig innan det är prövat. Men jag är mycket korrekt informerad av både Örgryte och Qviding men vill inte föregripa situationen. Men det är troligt att det finns lösningar.

Hur ser du på att Öis på så sätt räddar sig kvar i superettan?

– Det gör de inte. Det är i så fall en fråga för Qviding, det är de som har platsen. Att säga att de räddar sig kvar är fel. Örgryte Fotboll AB finns inte längre och spelarna är fria att gå var de vill. Sedan råkar det vara så att det finnas en förening som på sportsliga grunder spelat sig fram till platsen och som råkar ligga i Göteborg. Nu råkar de två klubbarna också ha ensats om ett samarbete. Men det är viktigt att slå fast att det är en konkurs.

– Det är konkurs i ett bolag och en förening som spelat sig till platsen – det är den korrekta beskrivningen. Steg två är ett eventuellt samarbete och det granskar vi då.

ARTIKELN HANDLAR OM