Tackar nej till inbjudan och pris från Real

FOTBOLL

Del Bosque vill inte komma

BARCELONA. Real Madrid vill ge Vicente Del Bosque ett pris för sina insatser i klubben som sparkade honom 2003.

Men Spaniens förbundskapten har tackat nej till inbjudan.

Nu skjuter Real Madrid upp ceremonin.

Del Bosque, som ledde Spanien till sitt första VM-guld förra sommaren, har fått ett stort erkännande i sitt hemland. Flera spanska primeraklubbar har hyllat förbundskaptenen på olika sätt, men hans gamla arbetsgivare Real Madrid har nöjt sig med att skicka ett grattiskort till Del Bosque, enligt Mundo Deportivo.

Vicente Del Bosque fick, till mångas förvåning, sparken som tränare för klubben 2003, bara några dagar efter att Real Madrid säkrat ligasegern den säsongen.

Nu vill de vita kompensera och har bjudit in Del Bosque till en ceremoni för personer som är och har varit viktiga för klubben, för att förse Del Bosque med en medalj.

Vill inte komma

Men den spanske förbundskaptenen har tackat nej till inbjudan, enligt Marca för att han anser det vara fel av klubbens direktörer att inte samtidigt bjuda in hans assisterande tränare och medhjälpare under åren i klubben. Spanska tidningar skriver också att Del Bosques nej handlar om en konflikt med Real Madrids president Florentino Pérez och besvikelse över hur han fick lämna klubben trots fina resultat för åtta år sedan.

Real Madrid har nu valt att skjuta upp ceremonin, där andra Real Madrid-personligheter som tennisspelaren Rafael Nadal och tenoren Plácido Domingo skulle delta, i förhoppningen om att Del Bosque ska kunna delta nästa år i stället.

– Vi har tid på oss och kommer att prata om det. Han har varken sagt att han kommer eller att vi ska räkna med honom. Vi får prata om det längre fram, men nu ger vi det lite tid, säger klubbdirektören och förre Madrid-spelaren Emilio Butragueño.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga