Lovord för nya Guldfågeln arena

1 av 3 | Foto: ”Den här arenan är precis perfekt för en stad som Kalmar”, sa Lars-Åke Lagrell om nya Guldfågeln Arena.
FOTBOLL

Kalmar. Sveriges nya arena hyllas – av alla.

– Fem plus. Den här arenan är precis perfekt för en stad som Kalmar, sa Lars-Åke Lagrell.

– Man blir avundsjuk. Det blir en sådan stämning här när publiken kommer så nära, så här skulle alla matcher vara, säger Dif:s Daniel Sjölund.

– Fatta att vi är i Kalmar nu. Jag har varit nojig i flera år för att jag trodde jag inte skulle få hinna uppleva det här. Nu är jag förbannat stolt, säger Henrik Rydström.

I går var det premiär för Sveriges färskaste arena – Guldfågeln arena. En arena som gamle Kalmar FF-basen Ronny Nilsson har slagits för under i stort sett hela 2000-talet.

I går hyllades Ronny Nilsson som en av stadens stora hjältar – med stående ovationer från 11 852 premiärgäster.

Men Ronny Nilsson (mångårig Kalmar FF-ordförande och mannen bakom KFF:s SM-guld 2008) hyllade inte sig själv – utan publiken och alla arbetare som byggt upp arenan trots två ”vargarvintrar”.

”Jag är stolt”

Även Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand har varit en av de drivande krafterna bakom nya arenan och har flera gånger ”hotat” att lämna föreningen om inte bygget blev av. Men det blev av och i går såg han väldigt belåten ut. Men inte med allt:

– Vi tränare rankas som vanligt allra sist. Vi har fått de sämsta platserna och sitter nästan under marken. Därför satte jag mig högre upp, på läktaren för att se bättre, men efter 30 minuter gick jag ned till bänken.

Hur viktig var den här segern i och med att det är en premiär på en helt ny arena?

– Jätteviktigt att vi vann och kunde bjuda publiken på den här upplevelsen, säger Bergstrand.

Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström lämnade som vanligt omklädningsrummet sist. Och han har en förklaring till Kalmars lama start på matchen.

– För många av oss sprang mest omkring och tänkte på annat. Vi var inte fokuserade på spelet helt enkelt när det var så mycket nytt. Men när vi väl satte 1–1 kändes det som det släppte, publiken fick äntligen jubla och vi hade gjort vårt. Då kunde vi spela ut.

Hur känns det nu?

– Förbannat bra. Jag är stolt över att få vara en del av det här. Jag har varit nojig i flera år och varit rädd att jag inte skulle hinna få uppleva det här, säger Henrik Rydström innan han lämnar Guldfågeln Arena.

Det som Kalmars meste allsvenske spelare genom tiderna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF