Sir Alex: Ronaldo är bäst i världen

FOTBOLL

Fergusons hyllning till gamle adepten

Manchester United är på väg mot final i Champions League.

Men världens bäste spelare finns i den andra semifinalen, anser managern Sir Alex Ferguson.

– Ronaldo är bäst i världen, säger Ferguson till klubbens officiella hemsida.

Manchester United säkrade med stor sannolikhet sin finalplats redan i första matchen mot Schalke. Då väljer managern Sir Alex Ferguson att hylla en kommande finalmotståndare.

”Bättre huvudspelare”

Skotten ger på Uniteds officiella hemsida sin bild av vem som är världens bäste fotbollsspelare och lyfter fram både Barcelonas Leo Messi och Real Madrids Cristiano Ronaldo.

– Jag hade (Cristiano) Ronaldo här som spelare och jag tycker att han är bäst i världen. Han kan spela med bägge fötterna, har en fantastisk teknik, styrka, mod och är en bättre huvudspelare. Men Messi är en helt fantastisk spelare också, säger Ferguson.

”Som att singla slant”

Skotten säger samtidigt att valet beror på vilken typ av spelare du värderar högre.

– Att välja mellan de två är som att singla slant. Allt beror på hur de ser på spelarna. Det faktum att jag hade Ronaldo här så länge och känner honom väl spelare självklart in. Jag såg hur han kämpade på träning för att bli världens bäste spelare, säger Ferguson.

– Men om du ser på pojken Messi vet du att han är en allvarlig spelare också. Han älskar fotboll. Han är modig som ett lejon eftersom han alltid tar med bollen in i vilken situation som helst. De är olika typer av spelare men det är ingen tvekan om att båda står för en fantastisk slutprodukt.

ARTIKELN HANDLAR OM