Landslagsmittfältare slutar – 27 år gammal

FOTBOLL

Sundhage: ”Vi har otur, nu tappar vi kontinuitet”

Foto: BILDBYRÅN
Petra Larsson.

Här är chocken för det svenska landslaget.

Petra Larsson slutar endast 27 år gammal – för att satsa på en civil karriär.

– Det var en spelare som hade kunnat spela OS-kvalet och få chansen att spela i OS, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till Sportbladet.

Det svenska landslaget har drabbats av ett avbräck inför det stundande OS-kvalet.

Eskilstuna Uniteds mittfältare Petra Larsson har bestämt sig för att sluta – endast 27 år gammal.

– Det har varit ett beslut som vuxit fram under hösten och jag känner att jag vill gå vidare i mitt liv och satsa på en civil karriär. Fotbollen har givit mig otroligt mycket genom åren men kräver också stora uppoffringar om man vill ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att prestera, säger Petra Larsson till Eskilstuna Uniteds hemsida.

Startade i landslaget senast

Petra Larsson kom inför den här säsongen tillbaka till Damallsvenskan, efter ett år i Kvarnsveden, och hennes Eskilstuna United tampades länge om SM-guldet.

Succésäsongen belönades med en landslagsplats och mittfältaren gjorde comeback i blågult i den senaste kvalmatchen mot Danmark efter fem års frånvaro.

Att 27-åringen nu överraskande tackar för sig ställer till besvär för förbundskaptenen Pia Sundhage inför OS-kvalet mot Norge, Schweiz och Holland i mars.

– Det är synd. Sedan får man respektera att hon inte tycker fotboll är tillräckligt för att spela på internationell nivå. Jag var imponerad över att hon klev in på sättet hon gjorde. Jag ska inte säga med liten erfarenhet, men med liten internationell erfarenhet och fick spela mot Danmark. Och jag tycker att hon gör en ganska bra match, säger Sundhage till Sportbladet.

”Vi har otur med våra mittfältare”

Var hon en spelare du hade tänkt var aktuell för OS?

– Ja, det var hon. Vi har lite otur med mittfältare. Vi tänkte på Lina Hurtig som vi satsade på och lät spela, men då skadade hon sig. Vi hade samma tanke om Petra Larsson, att henne kan vi spela in, men nu tappar vi kontinuitet. Malin Diaz är en annan spelare som haft lite skador. Så vi får vara flexibla med vårt mittfält.

Kan du känna att du är besviken på henne?

– Nej. Eftersom jag inte har pratat med henne har jag ingen aning om vad anledningen är. Det kan vara vad som helst. Men det var en spelare som hade kunnat spela OS-kvalet och få chansen att spela i OS.

ARTIKELN HANDLAR OM