League Two

Nu vädjar spelarna: Snälla kontakta oss

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Alla är väldigt oroade”

På väg hem från FA-cupsegern mot Welling kunde Carlisles spelare se bekanta bilder på sin hemmaarena Brunton Park – återigen helt täckt av vatten.

Nu erbjuder laget sina tjänster till alla som behöver hjälp i området.

”Renovera möbler, städa, röja – allt som kan hjälpa”, skriver klubben på Twitter.

60 000 människor saknar el och stora delar av Cumbria ligger under vatten sedan stormen Desmond dragit fram. En chockartad syn som mötte Carlislers fotbollslag när de återvände från FA-cupmatchen mot Welling.

”Är väldigt oroade”

5-0-segern spelades på bortaplan och spelarna i League Two-laget Carlisle United slapp därmed själva uppleva stormen. Men så fort truppen tog del av nyheterna och bilderna hemifrån i bussen på väg tillbaka växte engagemanget.

”Talade just med lagkaptenen Danny Grainger på bussen och killarna är väldigt oroade över konsekvenserna av helgens händelser i Cumbria. Varje spelare i truppen vill hjälpa till så de har talat med managern Keith Curle och kommit överens om att de finns tillgängliga efter tisdagens träning på vilket sätt de än behövs. Renovera möbler, städa, röja – allt som kan hjälpa”, skriver klubben på Twitter.

”Snälla kontakta oss”

Det är andra gången på mindre än en månad som hemmaarenan Brunton Park översvämmats – första gången beroende på kraftigt regn i november. Den här gången tänker inte spelarna bara stå vid sidan och vänta på hjälp.

”Alla som påverkats av översvämningarna i Cumbria och behöver hjälp med något, snälla kontakta oss så att vi i truppen kan komma och hjälpa till”, skriver 29-årige lagkaptenen Danny Grainger på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Så såg klassiska arenorna ut förr

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

League Two

Premier League