Gabriel såg rött efter Costabråket

avMalin Wahlberg

1 av 3 | Foto: Foto: Viasat

Gabriel klacksparkade Diego Costa och blev utvisad.

Efter 0-2-förlusten gick Arsenaltränaren Arsene Wenger till attack mot Chelseastjärnan.

– Hans uppträdande är äckligt, säger han till Viasat.

I slutet av den andra första halvleken mellan Chelsea och Arsenal blev det stökigt på planen. Diego Costa hamnade först i en duell med Laurent Koscielny efter att ha tryckt till Arsenalspelaren rejält.

Gabriel klev sedan in och puttade till Costa och gruff uppstod. Det resulterade i att båda spelarna fick gult kort.

Men trashtalket mellan spelarna fortsatte och när Gabriel sedan delade ut en liten klackspark på Costa fick Arsenalspelaren se det röda kortet.

Gabriel blev rasande och ville först inte lämna planen.

Cazorla också utvisad

Domaren blåste kort senare av för halvtidspaus. Åtta minuter in i den andra kunde Kurt Zouma ge Chelsea ledningen efter att ha nickat in 1-0. Arsenal jagade kvittering, men i den 79:e minuten åkte Santi Cazorla på Arsenals andra röda kort efter en tackling på Cesc Fabregas.

På stopptid kunde Eden Hazard sedan sätta slutresultatet 2-0. En viktig seger för Chelsea som haft en tung start på säsongen.

Den stora snackisen var dock Costa.

– Han var matchens bästa spelare. Han spelar som han måste spela och det är därför arenorna är fulla och fotboll säljs för miljoner, säger José Mourinho till BT Sport.

”Arsenal gnäller”

Arsene Wenger är inte av samma uppfattning.

– Jag tycker att det är en skam att man kommer undan med det. Jag är väldigt besviken med Mike Deans (domaren) agerande. Vi får dessutom en spelare utvisad, jag håller med om att han inte borde ha svarat, han är skyldig till det. Men att Diego Costa kommer undan med det är äckligt, säger han till BBC.

Mourinhos svar på kritiken?

– Jag har spelat mot Arsenal 15-16 gånger, det är bara en gång de inte har gnällt. Jag vet inte varför, kanske för att de vann. Alla andra matcher har de anledningar till det.

ARTIKELN HANDLAR OM