Zlatan: Det här är större än en dröm

Foto: Daniel Nilsson och TT

avJohanna Frändén

FOTBOLL

PARIS. Malmö FF är första lag att ta sig an PSG i årets upplaga av Champions League.
MFF blir dessutom försökskanin för parisarnas tänkta superanfall som redan går under namnet CIA i Frankrike.
– Det här är större än en dröm, säger Zlatan Ibrahimovic inför mötet med klubben där allt började.

Real Madrid har sitt BBC (Benzema, Bale, Cristiano) och Barcelona sin MSN-kedja med Messi, Suárez och Neymar. I dag kliver av allt att döma PSG ut med sitt tänkta superanfall, som redan går under förkortningen CIA; Cavani, Ibrahimovic och Angel Di Maria.

Med i truppen

På måndagskvällen stod det klart att Zlatan Ibrahimovics skada i bukmuskeln inte hämmar honom mer än att han tar en plats i Laurent Blancs trupp till matchen mot Malmö.
Och att Zlatan själv är eld och lågor inför matchen går inte att ta miste om, i en intervju som publicerats på PSG:s hemsida.
– Det är större än en dröm! För mig är det här ödet. Förra året hade vi kunnat lottas mot Malmö, men det blev inte så. Den här säsongen blev det så, det var menat att hända, säger Zlatan.
Åge Hareide är själv pigg på att se Zlatan i motståndarlaget, men menar att MFF:s matchplan inte står och faller med svensken.
– Vi tar hänsyn till PSG, men vi har inte pratat ett ord om Zlatan. Det är klart att det är kul om han kan spela, men PSG har världsstjärnor överallt. Vi tänker på vår egen match, säger Hareide dagen före match.
– Att möta min gamla klubb blir fantastiskt, jag kommer att njuta av varenda sekund. Det är staden där jag är född och jag tror att folk där är väldigt glada över allt jag uträttat, de har gett mig massor! Men jag tillhör PSG och kommer att ge allt för klubben, säger Zlatan.

CIA får spela ihop

Förutsatt att Ibrahimovic kommer till start blir det första matchen någonsin som den tänkta supertrion med honom själv, Edinson Cavani och nyförvärvet Angel Di María, startar tillsammans. Cavani har varit med från starten av säsongen, medan Di María gjorde sitt första inhopp mot Monaco för två veckor sedan och bara hann spela tio minuter med Zlatan Ibrahimovic innan svensken byttes ut.
Malmö FF har färsk erfarenhet av att möta storlag som Juventus och Atlético Madrid i förra årets europaspel, två lag som skiljer sig på en punkt enligt Åge Hareide.
– De båda är väldigt starka kollektiv, medan PSG är mer beroende av sina individualister. Det är tidigt på säsongen för dem och det är tacksamt att möta dem då för de växer sig starkare under säsongen.
Markus Rosenberg är inte rädd att MFF kommer att visa för stor respekt för PSG.
– Nej, vi gjorde det inte förra året, så varför skulle vi i år? Vi visade förra året att vi är här av en anledning. Gruppen blev som den blev förra året, man får vara realistisk också, men när vi står där är vi elva mot elva och allt kan hända. Det är det enda man tänker, säger Rosenberg.