Tar in provspelare i heta U21-derbyt

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi är i en period då vi testar spelare”

Björn Wesström
Foto: Foto: TT
Björn Wesström

U21-derby mot Hammarby.

Då testar AIK två nya spelare: mittfältaren Mitchell Lopez och ytterrbacken Pavel Elias.

– De är här för att visa upp sig, säger sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

AIK tappade nyligen Nabil Bahoui till saudiarabiska Al-Ahli. Samtidigt plockade man in två tunga förstärkningar: Stefan Ishizaki och Jos Hooiveld. Men det kan fortfarande komma att ske förändringar i det guldjagande lagets spelartrupp.

”Ger dem möjligheten”

När AIK:s U21-lag i kväll ställs mot Hammarbys dito låter sportchef Björn Wesström två utländska spelare visa upp sig.

Det handlar om den tjeckiske ytterrbacken Pavel Elias, 28, samt den amerikanske mittfältaren Mitchel Lopez, som redan gjort två U21-matcher i AIK-tröjan.

– Vi har sagt det tidigare att den här perioden då fönstret är öppet så testar vi av spelare som vi på olika sätt har kommit i kontakt med. Det här är inga spelare som vi har scoutat själva utan spelare som vill visa upp sig. Vi väljer att ge den möjligheten då vi själva har U19-laget i Holland på turnering och att vi själva spelar match på torsdag i Europa League, säger Björn Wesström till Fotbollskanalen.

”Tillfälle att titta på honom”

Pavel Elias har tidigare tillhört Slavia Prag, FK Jablonec och indiska Dahli Dynamos. Han beskrivs som en mångfacetterad spelare som kan spela såväl ytterrback, mittback och defensiv mittfältare.

– Vi har kommit i kontakt med honom under året och nu ges ett tillfälle att titta på honom, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.