AVSLÖJAR: AIK och Elfsborg i dragkamp om Kristoffer Olsson

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Kristoffer Olsson.
Foto: TT
Kristoffer Olsson.

Enligt Sportbladets uppgifter har det varit en kamp mellan Elfsborg och AIK.

Ekstrabladet uppger att Kristoffer Olsson, 21, är klar för AIK.

– Det vore nog bra för Kristoffers utveckling med en nystart hemma i Sverige, säger Midtjyllands sportchef Claus Steinlein.

Att Kristoffer Olsson vill lämna Midtjylland är ingen nyhet.

U21-stjärnan har varit tydlig (med rätta?) att han inte uppskattat vare sig behandlingen eller speltiden han fått hos den danska tabelltrean.

– Det känns som någon pissar på en om man blir utbytt efter 35 minuter, sa Olsson till Fotbollskanalen i december angående om när han blev utbytt efter 36 minuters spel borta mot Århus i danska ligan.

Under en lång tid gjorde dock Midtjylland tydligt att de ville behålla den talangfulle mittfältaren och spelmotorn, uppmanade honom att kämpa vidare och satte en hög prislapp på 21-åringen.

Peking vill inte betala?

IFK Norrköping har varit öppna om sina förhoppningar om att återfå Olsson till klubben som han lämnade för att flytta som ungdomsproffs till Arsenal 2011.

Men Pekings ordförande Peter Hunt menade om prislappen som uppgavs ligga kring 20 miljoner kronor för Olsson:

– Det är en prislapp som ingen allsvensk klubb klarar av, sa Hunt till Folkbladet.

Enligt svenska och danska uppgifter till Sportbladet är Midtjylland redo att släppa Kristoffer Olsson för en betydligt lägre summa, kring 10 miljoner kronor. Elfsborg och AIK ska ha slagits om Olsson.

Ekstrabladet uppger att Olsson snart skriver på för AIK. Stockholmsklubben betalar runt 8 miljoner kronor för 21-åringen.

Olsson lär dock även kosta ytterligare miljoner för köpande klubb i form av en sign on och en bra allsvensk lön.

Bekräftar allsvenska klubbar

– Det är flera allsvenska klubbar som vi för diskussioner med, säger Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till Sportbladet. Det finns även seriöst intresse från andra länder.

Kristoffer Olsson blir inte kvar i Midtjylland?

– Nej, jag tror inte det. Kristoffer själv vill nog gärna tillbaka till Sverige och även jag tror att en nystart hemma vore det bästa för hans utveckling, säger Steinlein.

– Samtidigt vill vi ha betalat för det vi har investerat i Kristoffer Olsson och hur vi har bidragit till att utveckla honom till en mycket bra fotbollsspelare, säger Steinlein.

Midjylland betalade cirka 3,5 miljoner kronor när man värvade Olsson från Arsenal sommaren 2014.

Sportbladet har sökt Kristoffer Olsson och hans agent Per Jonsson för en kommentar.

Publicerad: