IFK Göteborg: "Vi ska diskutera Kim Källström internt"

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Tillgänglig och utan klubb. Dessutom har Kim Källström, 34, rötterna i Göteborg.

Är IFK Göteborg intresserat?

– Vi får diskutera det internt. Vi har fyra centrala mittfältare, säger sportchefen Mats Gren.

Uppgiften om att Kim Källström och hans schweiziska klubb Grasshoppers går skilda vägar, 1,5 år innan kontraktet går ut, slog ned som en fotbollsmässig bomb under tisdagen.

Källström blev svensk mästare med Djurgården som han tillhörde 2002–2003, men mittfältaren är född i Sandviken och uppvuxen med fotbollsuppfostran under drygt tio år i Göteborg fördelade mellan Partille IF och Häcken.

Djurgården ligger på

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har tydligt uttalat sig om hur han verkligen vill ha Källström till blåränderna.

Från Häckenhåll har det hittills varit mer sparsmakat med entusiasmen.

Göteborgs populäraste och mest framgångsrika fotbollslag är diplomatiska i sina uttalanden om de vill locka till sig Källström som både har bostad och närmaste familjen i 031-området.

– Vi får diskutera det internt. Vi har fyra centrala mittfältare. Vi måste se över truppen och titta. Det kan jag inte ge något svar på, säger sportchefen Mats Gren efter att IFK Göteborg besegrat norska Sandefjord med 3–1 i en träningsmatch.

Påverkar det att ni rimligtvis inte skulle vara Kim Källströms naturliga val?

– Nej, det påverkar inte. Vi måste se över hur truppen ser ut och var vi har största behovet. Just nu har vi större behov av en kantspelare och en anfallare. Vad har vi för budget och medel, allt måste passa ihop.

Klubben Källström bryter med, Grasshoppers, är den förening som Mats Gren själv var mycket framgångsrik i som spelare.

– Beskedet om att Kim bryter kontraktet kom från ingenstans. När jag pratade med folk i Grasshoppers ledning för en dryg vecka sedan så visste de ingenting om det här, säger Gren. Det är inte många som hunnit fundera så mycket över situationen som är nu.

Albaeks kontrakt går ut

Dock går kontraktet ut i höst för IFK Göteborgs bäste centrale mittfältare, danske Mads Albaek. Dessutom ska klubben, enligt uppgifter i GT, ha försökt sälja Sebastian Eriksson.

Jörgen Lennartsson är kort i frågorna om Källström:

Skulle du vilja ha honom i IFK Göteborg?

– Vilka spelare som vi vill ha in och ut kommenterar vi inte.Det är en kanonbra kille och en bra spelare, men det är inget jag kommenterar i övrigt, säger Lennartsson.

ARTIKELN HANDLAR OM