Tre norska mål gav klar MFF-seger

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
FOTBOLL

SALOU. Det satt hårt åt, men till slut lossnade det för Malmö FF.

Mål av Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem och Andreas Vindheim gav 3–1 mot Sirius.

– Ett norskt hattrick! Det ger arbetsro, säger Eikrem.

Jo Inge Berget gav Malmö FF ledningen redan efter sex minuters spel mot Sirius i spanska Salou. Ett heltänt MFF såg ut att vara på väg att köra över den allsvenska nykomlingen.

Men efter imponerande 15–20 minuter tappade MFF mycket av spelet.

Svårspelat i vinden

Sirius Alexander Nilsson kunde göra 1–1 efter att mittbacksduon Filipe Carvalho och Lasse Nielsen stått och sovit i 37:e minuten.

– Det är inte lätt att spela i den här vinden. Sedan finns det inget enkelt allsvenskt motstånd. Det blev mycket utsparkar ett tag när vi egentligen vill bygga spelet bakifrån, säger Magnus Wolff Eikrem om det tappade MFF-greppet.

Malmö FF var inte så mycket bättre i inledningen av den andra halvleken. Försvarsspelet var fortsatt darrigt, men Sirius utnyttjade inte lägena som de faktiskt bjöds på.

En mycket fin frispark från Magnus Wolff Eikrem fick det dock att lossna något för MFF till 2–1 efter en dryg timmes spel.

– Frisparken var fin. Vinden tog tag i bollen rejält och det blev extra bra, säger Eikrem med ett brett leende. Egentligen borde jag satt nästa frispark också...

Tredje norska målet

Sedan fastställde inhopparen och landsmannen Andreas Vindheim 3–1 (77) och räddade ett godkänt betyg till MFF. Vid det laget hade ett tröttkört och skadedrabbat Sirius gett upp.

– Det var gott att vinna, men nu får ni inget att skriva om, säger Wolff Eikrem efter kritiken som riktats mot Malmö efter de två inledande förlusterna och noll mål framåt.

Det är tur det finns norrmän i Malmö FF...

– Ett norskt hattrick! Fint! Vi får fortsätta så.

Är du nöjd med ert spel?

– Ja, vi är på en positiv väg. Vi borde lett större efter 20 minuters spel, men vi får inte glömma att det är långt kvar till seriestarten, säger Eikrem.

– Det är fint att avsluta det här lägret med en seger. Det viktigaste var att vi fick vinna. Det ger oss lite lugn och ro.

Pehrsson: ”Jätteskönt”

Efter 0–1 mot Helsingör och 0–2 mot Östersund var både spräckt offensiv nolla och vinsten välkommen för nye MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Det var jätteskönt att få vinna. Vi hade mersmak på fler mål och det är en god känsla, säger han. Det var så vi ville knyta ihop det här lägret. Nu slipper jag bara prata om att vi är på rätt väg.

ARTIKELN HANDLAR OM