”Medveten strategi från alla lagen”

MFF om hetsen från Djurgården

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYR ÅN
FOTBOLL

MALMÖ. MFF ”skakar” och ”darrar på manschetten”, enligt Djurgården.

– Det är en medveten strategi från alla lagen att försöka få oss ur balans, säger assisterande tränaren Olof Persson.

– Folk kan snacka hur mycket som helst, det kommer inte att hjälpa, säger veteranen Behrang Safari.

Då Malmö förlorade mot Örebro efter en riktigt svag insats och Djurgården besegrade IFK Göteborg borta efter en styrkedemonstration skiljer det nu ”bara” sju poäng mellan ettan och tvåan i allsvenskan.

Efter matchen mot Blåvitt pratade flera av djurgårdsspelarna om att de nu ”skakar om Malmö” och att MFF ”darrar på manschetten.

– Det är klart att de börjar fundera när det är sju poäng, säger Kim Källström.

Men MFF ger inte sken av att vara särskilt skakade.

– De får säga vad de vill, det spelar ingen roll, säger MFF-veteranen Behrang Safari, som inte läser vad som skrivs om honom och hans lag sedan han lämnade allsvenskan 2008.

”Försöker få oss ur spår”

Är ni omskakade?

– Nej, det är hur hur lugnt som helst. Det har varit fråga om inställning det är det enda, säger Safari och syftar på förlusterna mot Eskilstuna och Örebro.

– Fotbollen har vi i oss. Den kan vi och därför vi är etta. Folk kan snacka hur mycket som helst, det kommer inte att hjälpa.

Känslan är att hela övriga fotbolls-Sverige (okej, kanske inte AIK och Hammarby) håller en liten tumme för Djurgården nu för att man vill ha en tajt guldstrid.

– Det är en medveten strategi från alla lagen för att försöka få oss ur balans. Det är fem-sex omgångar sedan de började prata om att det var kört, att det inte är lönt och att de inte skulle komma ifatt. Det är deras sätt att få oss ur balans och ur spår, säger assisterande tränaren Olof Persson.

Har de gått ihop, tror du? Bildat en kartell?

– Nej, såklart inte (skratt). Men man man provar väl sina varianter på att få den här klubben ur kurs... men det går inte, säger Persson.

Inställningen som brustit

Safari menar alltså det varit inställningen som brustit vid förlusterna.

Vad kan ni göra åt den för att vända trenden?

– Man måste hjälpa sig själv först och sedan laget. Har man tagit sig förbi det stadiet har man kommit jättelångt.

MFF har bara tagit en poäng på tre omgångar och krissnacket lurar runt hörnet.

Blir hemmamatchen mot Hammarby på söndag någonstans en definierande match för er den här hösten?

– Den matchen är ett steg för oss själva. Den handlar inte om poäng eller något annat. Vi ska bevisa för oss själva vad Malmö är och står för och sedan för klubben och fansen. Vi har inte haft rätt inställning i varenda match. Men det händer alla lag.

Vad säger du om faktumet att ni har sju poängs försprång?

– Fråga vilket allsvenskt lag som helst så hade de velalt vara i vår situation. Då är det inte mer att snacka om, säger Safari och sätter punkt.

ARTIKELN HANDLAR OM