Publicerad:
Uppdaterad:

Straffen som ger Huddersfield två miljarder

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Det var en straff värd runt två miljarder kronor.

Christopher Schindler skickade in den avgörande elvameterssparken mot Reading som betyder att Huddersfield för första gången är klart för Premier League.

– Det som har hänt är en saga. Ofattbart, säger Huddersfields manager David Wagner.

Uppflyttning till Premier League och ett lukrativt tv-avtal värt åtminstone 170 miljoner pund, knappt två miljarder kronor.

Det stod på spel i dagens playoff-rysare på Wembley Stadium mellan Huddersfield Town och Reading FC.

Sedan tidigare hade Championship-mästarna Newcastle och tvåan Brighton redan säkrat avancemang till den engelska högstadivisionen.

Nu har de fått sällskap av ett tredje lag.

Det krävdes ett straffavgörande – men till sist var det Huddersfield som fick jubla.

– Det här trodde jag inte i början av säsongen, även om jag förväntade mig att vi inte skulle behöva slåss för att inte åka ur, säger tränaren David Wagner till Sky Sports och tillägger:

– Det som har hänt nu är en saga. Ofattbart.

Vändning i straffdramat

Efter en mållös historia på den engelska nationalarenan kunde till sist mittbacken Christopher Schindler skicka in den avgörande straffen bakom Readings målvakt Ali Al-Habsi.

Dessförinnan såg det ut som att Huddersfields tyske mittback Michael Hefele skulle bli stor syndabock. Försvararen brände tidigt i matchen ett jätteläge på nick och fick från elvameterspunkten se sin straff bli räddad.

1 av 2 | Foto: STELLA PICTURES
Legendariske skådespelaren Sir Patrick Stewart, född i Huddersfield, jublar på läktaren.

Men efter att både Liam Moore och Jordan Oibita följt upp med missar för Reading stod det klart att Huddersfield för första gången tar klivet upp till Premier League och därmed får en rejäl ekonomisk skjuts.

Stjärnskådespelaren: ”Älskar den här klubben”

Sedan David Wagner tog över som manager i november 2015 har han tagit klubben från botten i Championship ändå upp till engelsk fotbolls finrum.

En som hölls på halster på läktaren var Huddersfield-supportern Sir Patrick Stewart, etablerad skådespelare och kanske mest känd för sina roller i Star Trek och i de tre första X-Men-filmerna.

– Matchen var spännande, fasansfull rakt igenom. Det kunde ha slutat hur som helst, säger 76-årige Stewart enligt talksport.com.

– Jag är så glad. Jag älskar den här klubben och det här laget. Jag älskar Dean Hoyle, vår ordförande och speciellt managern David Wagner som har gjort ett mirakulöst bra jobb för Huddersfield den här säsongen.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: