”AFC Eskilstuna bör bekämpas”

Foto: BILDBYRÅN

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Malmö FF:s fans har tidigare uppmanat till bojkott av AFC Eskilstuna.

Nu går Järnkaminerna till attack mot klubben.

”Föreningsdemokrati är grunden som svenskt föreningsliv står på. Men den är under attack”, skriver Djurgårdens supportrar.

Ända sedan AFC Eskilstuna bildades har klubben kritiserats hårt. Kritiken har riktats mot ordföranden Alexander Ryssholm och klubbens ovanliga stadgar som flera menat hotar 51-procentregeln.

Malmö FF-fans har nyligen uppmanat till bojkott av matchen mellan lagen i Eskilstuna i augusti.

”Vi ser en fotbollsförening som konstant verkar i gråzoner av 51-procentsregeln genom affärsmannen Alex Ryssholm och hans privata intressen. Vi ser en förening som motarbetar föreningsdemokratin. Vi ser en förening som försvårar och ifrågasätter medlemskap”, skrev MFF Support.

”Bör bekämpas”

Nu går även Djurgårdens fans till stenhård attack mot AFC Eskilstuna och Ryssholm.

”AFC är en klubb som inte har någon historia, supportrar eller respekt för föreningsdemokratin. Allt de har är en mans pengar. Hans namn är Alexander Ryssholm. Han har i princip avfärdat all form av kritik med att hans klubb är en ny sådan och har reagerat på supporterprotester med att kalla andra lags supportrar för ’sportsliga’”, skriver Järnkaminerna på sin hemsida.

Supporterföreningen kommer inför lördagens match mot AFC att dela ut flygblad för att protestera mot klubben.

”AFC Eskilstuna bör bekämpas. Missnöjet mot denna förening bör visas tydligt. Men det vi också ska göra är att göra allt det som AFC försöker åsidosätta inom svensk fotboll och svenskt föreningsliv”, skriver Järnkaminerna.

ARTIKELN HANDLAR OM