Wenger: ”Arsenal kan bli bättre utan mig”

Foto: TT

avJens Persson

FOTBOLL

När Alex Ferguson lämnade Manchester United tappade laget sin topposition.

Arsene Wenger är inte orolig att det kommer hända med Arsenal när han lämnar.

– Arsenal kan också bli bättre utan mig, säger fransmannen på en presskonferens.

Under 20 år dominerade Manchester United Premier League med Sir Alex Ferguson som tränare. 2013 meddelade skotten att han skulle sluta som tränare och efter det har United haft problem.

David Moyes sparkades efter mindre än en säsong, och Louis van Gaal fick lämna efter två säsonger och även under José Mourinho har laget problem att nå topp fyra.

I Arsenal sedan 1996

Arsene Wenger har lett Arsenal sedan 1996 och på en presskonferens inför söndagens match mot Manchester United fick Wenger frågan om det finns en risk att Arsenal får en liknande utveckling efter Wenger.

– Jag oroar mig inte för det. Det kan också gå bättre när jag lämnar en dag, säger Wenger och fortsätter:

– När man är så länge i en klubb som jag har varit och som Ferguson var i United så är det som att ha barn. Man vill att barnen ska vara glada även när du inte finns där längre.

”Inte upp till mig”

– Det är inte upp till mig att döma om vad som hänt i United. Jag är säker på att de kommer tillbaka och kommer att slåss om ligatiteln igen.

Med Wenger som tränare har Arsenal kvalificerat sig för Champions League varje år men vårens svaga resultat gör att den raden ser ut att kunna brytas.

Arsenal möter Manchester United på söndag i en match som Londonlaget måste vinna för att ha en chans att nå topp fyra.

ARTIKELN HANDLAR OM