Svenska glädjen över norska fiaskot

Norge och Lars Lagerbäck tappade en tvåmålsledning igen i EM-kvalet.

Då firade de svenska spelarna lite extra.

– Det är positivt för oss. Såklart det är skönt, säger Mikael Lustig.

Norge utökade till 2–0 hemma mot Rumänien i den 70:e minuten.

Ändå lyckades man tappa matchen och på övertid kunde rumänerna kvittera.

Det var andra kvalmatchen i rad som Norge tappade en tvåmålsledning hemma. Mot Sverige tappade man 2–0 till 2–3 (innan man i slutskedet lyckades kvittera).

– Det var helt huvudlöst. Vi kan inte spela som vi gör den sista kvarten. Det känns som att vi förlorade. Det är en av de värsta matcherna jag varit med om för Norge, säger förbundskapten Lars Lagerbäck efter matchen.

”Det var ju positivt”

Poängtappet gladde förstås spelarna i hans hemland. Norge och Rumänien får betecknas som de stora hoten mot en svensk EM-plats som trolig tvåa i gruppen bakom Spanien.

– Inga skador, inga avstängningar och Norge tappade poäng också. Så det var ju positivt, säger Ludwig Augustinsson och fortsätter:

– Vi krigar ju framförallt mot dem och Rumänien så det var ju positivt att båda tappade poäng.

”Inte jätteförvånad”

– Klart det är ett viktigt poängtapp för vår del . Norge är ett bra motstånd. Självklart är det bra för oss, säger Alexander Isak.

– Det var bra för oss att inget lag vann. Vi skaffade oss några poäng ner till dem i kväll, säger Sebastian Larsson.

Mikael Lustig:

– När vi mötte Rumänien här hemma var det två olika halvlekar. I första kändes det som att vi hade full kontroll. I andra visade de att de ändå är ett bra lag. Det verkar ha varit en jämn match i dag. Jag är inte jätteförvånad att det blev ett kryss. Men ett bra resultat för oss.

– Ett perfekt resultat, säger Marcus Berg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.