Iker Casillas lägger handskarna på hyllan

Iker Casillas med VM-bucklan 2010.
Iker Casillas med VM-bucklan 2010.

Iker Casillas, 39, meddelar att han slutar med fotboll.

Beslutet kommer 14 månader efter målvaktens hjärtinfarkt.

”I dag är en av de jobbigaste dagarna i mitt liv”, skriver han i ett öppet brev.

Det var på en träning med Porto 2019 som Iker Casillas plötsligt föll ihop. Den då 37-årige målvakten kände smärtor i bröstet och fördes akut till sjukhus. Spanjoren hade drabbats av en hjärtinfarkt.

Trots att det redan då spekulerades i att han skulle avsluta karriären var han tillbaka i träning ett par månader efter hjärtproblemen. Men mer än så blev det alltså inte för målvakten, som nu meddelar sitt avsked.

Återvänder till Madrid

”I dag är det en svår dag, men inte en sorglig dag. Jag är lycklig över att ha kommit så långt, för hur jag har tagit mig hit, för att ha uppnått allt jag har uppnått, för allt detta... jag är glad”, skriver han i ett känslosamt brev.

39-årige Casillas vann bland annat tre Champions League-titlar med Real Madrid samt ett VM- och två EM-guld med Spanien. Med Porto fick han vara med och vinna en ligatitel och två portugisiska supercup-titlar.

I mitten av juli gick spanska Marca ut med uppgifter om att den förre landslagsmålvakten ska återvända till Real Madrid och inta rollen som Florentino Perez (klubbens president) rådgivare.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.